Dolar 18,8859
Euro 20,1032
Altın 1.112,94
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 15°C

Tarladan objektiflere yansıyanlar…

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce “Tarım Orman ve İnsan” fotoğraf sergisi açıldı.

Tarladan objektiflere yansıyanlar…
Eylül 7, 2022 7:28 am
196

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının düzenlediği “Tarım Orman ve İnsan” fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan fotoğrafların yer aldığı sergi büyük beğeni gördü. Canakengin Sanat Galerisinde beğeniye sunulan sergide 78 eser sergileniyor. Serginin açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Davut Sinanoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, İl Kültür ve Turizm Kemal Gürgenci ve davetliler birlikte kesti.

Denizbank sponsorluğunda “Genel”, “Çiftçi”, “Öğrenci”, “Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları”, “DenizBank Çalışanları” ve “Çiftçi Varsa Hayat Var” olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya, toplam 606 katılımcı 3 bin 997 eserle katıldı. Seçici kurul tarafından 19 eserin ödül alması uygun görülürken, 83 eser de sergileme ve albüm çalışması için belirlendi.” Tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini alması ” amacıyla düzenlenen “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması”nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar Can Akengin Sanat Galerisinde sergileniyor.

6 farklı kategoride düzenlenen, yarışmada dereceye giren yarışmacılardan1. olan yarışmacıya 12 bin TL, 2. olan yarışmacıya 10 bin TL ve 3. olan yarışmacıya 8 bin TL,  Çiftçi-Üretici Özel Ödülü-“Çiftçi Varsa Hayat Var” Tema Özel Ödülü-Öğrenci Özel Ödülü- Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları Özel Ödüllerini kazanan yarışmacılara 8 bin TL, DenizBank Çalışanları Özel Ödülünü kazanan yarışmacıya 6 bin TL ve Sergileme/Albüm fotoğrafları 250 TL’lik DenizBank hediye çeki ile ödüllendirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, “Geleneksel hale getirilen, Anadolu’nun her bölgesinin izleri olan “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’’ fotoğraflarında,  Anadolu’yu turlayacağız. Anadolu’nun güzelliğini, Anadolu coğrafyasının muhteşemliğini yarışmacılarımızın emeğiyle, çabasıyla içindeki sevgiyle Anadolu’da ki doğanın sevgisini birleştirerek fotoğraflarına yansıttıklarını göreceğiz. Bu fotoğraf sergisinde yer alan tüm fotoğraflarher yaştan her meslekten katılımcının bir emek ve hizmetinin karşılığıdır. Yarışmadaki fotoğraflarda, tarım, orman ve insan ilişkisi çok güzel anlatılmakta” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.