Dolar 18,8781
Euro 20,0073
Altın 1.101,15
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Tasarruflu  Su Kullanımı Semineri

Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Programı bütün yurtta uygulanmaya devam ediyor.

Tasarruflu  Su Kullanımı Semineri
Kasım 15, 2022 8:06 am
125

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nca başlatılan programla suyun tasarruflu kullanımı için eğitim seminerleri veriliyor. Bu kapsamda 12 Kasım 2022 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda “Tasarruflu Su Kullanımı ve Tarımsal Sulama” konulu seminer gerçekleştirildi.

Semineri Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Biyosistem Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz vermiş olup İl Müdürlüğü idarecileri, teknik elemanları ve tarım danışmanları ile Meteoroloji Müdürlüğü, Orman Bölge  Müdürlüğü ve TARSİM Bölge Müdürlüğünde görev yapan teknik elamanlar katılım sağlamıştır.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, Giresun ilinde muhtemel kuraklık etkisini azaltmak için uygulanan projeler ve bu konuda Bakanlık tarafından verilen desteklemeler konusunda bilgi verdi.

Prof. Dr. Tahsin Tonkaz konuşmasında; mevcut suyun korunmasını, buharlaşma  yolu ile kaybolmasının önlenmesi gerektiğini  ve bu konuda yapılması gereken teknik yöntemleri anlattı. Ayrıca “Suyu düştüğü, toprağı oluştuğu yerde tutalım” anlayışı içerisinde toprağın su tutma kapasitesinin artırılması gerektiğini özellikle vurguladı ve  bu konuda katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesinde görevli yüksek ziraat mühendisi Serdar Sucu,  İl Müdürlüğünün yapmış olduğu saha çalışmalar hakkında bilgi verdi,  Bakanlığın 2023-2027 yıllarını kapsayan kuraklık ile mücadele stratejisini ve eylem planın hazırlanması ile ilgili paydaş kurumlardan gelen bilgilerin önemini anlattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.