Dolar 18,8869
Euro 20,0403
Altın 1.103,61
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

TDV’den afet tatbikatı

TDV aralarında Giresun’un da bulunduğu 5 ilde kurulan arama kurtarma ekipleriyle afet tatbikatı düzenlendi. 

TDV’den afet tatbikatı
Kasım 23, 2022 8:37 am
124

Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi Arama Kurtarma Ekibi, Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde düzenlenen tatbikata katıldı.

TDV, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çatısı altında faaliyet gösterecek arama kurtarma destek ekipleri kurdu.

Ankara, İstanbul, Bursa, Bartın, Giresun ve Ordu’da kurulan 108 kişilik arama kurtarma ekibi ile 67 kişilik beslenme, ikram, ayni yardım, bağış, hasar tespit, teknik ve lojistik hizmet ekipleri, AFAD’ın eğitiminden sonra göreve başladı.

AFET TATBİKATI DÜZENLENDİ

TDV 5 ilde kurulan arama kurtarma ekipleriyle afet tatbikatı düzenlendi.

Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde düzenlenen tatbikat kapsamında, “Ülkemizin gerçeği olan afetlere hazırlanıyoruz” başlığı altında, din görevlilerinin katılımıyla 5 ilde oluşturulan 108 kişilik arama kurtarma ekiplerine eğitim verildi.

Eğitimde, afet anı, öncesi ve sonrasında yapılacaklar, arama ve kurtarma, geçit açma, kazazede tahliyesi gibi konular anlatıldı.

TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, Türkiye’nin gerçeği olan afetlere karşı, AFAD tarafından TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı personeline verilen eğitimin, afetlerle mücadele etmeye yönelik hazırlık olduğunu belirtti.

TDV tarafından afet bölgelerinde mobil mutfak, mescid ve afetzedelere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla çadırlar kurulduğunu aktaran Açık, buna ek olarak afet öncesi, afet anı ve sonrasında bir kriz yaratmadan, soğuk kanlılığın sağlanmasına yönelik de gönüllülerin yetiştirildiğini kaydetti.

Ankara AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde eğitim görevlisi Murat Balcı da katılımcıların herhangi olası bir afete hazırlıklı duruma getirilmeye çalışıldığını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.