Dolar 18,8758
Euro 20,0187
Altın 1.104,26
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 12°C

TKDK’dan hisseli arazilerde yatırım imkanı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan hisseli arazilere yatırım imkanı.

TKDK’dan hisseli arazilerde yatırım imkanı
Kasım 18, 2022 8:02 am
153

TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, çoklu hissedarı olan tapulu arazilere de yatırım imkanı sunulacağını belirterek, “Karadeniz Bölgesinde tapulardaki çoklu hissedarlık durumu yatırım yapmaya engel teşkil etmektedir. Bu durum hissedarların kendi aralarında anlaşmasıyla çözüme kavuşabilecek ve kendi arazilerinde yatırım imkanı doğacaktır. Hissedarlar, zaten fiili olarak kullanmış oldukları alanlar için tapuya gidip rızaen birbirlerine karşılıklı kiralama yapacaklar ve üst haklarını verecekler, bu şekilde her bir hissedar birbirinden bağımsız olarak Kurumumuza proje sunabileceklerdir” dedi.

TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Kurşun, Tapu müdürlüklerinde karşılıklı kiralamalarını tamamlayan ve birbirlerine üst haklarını veren tüm hissedarların aynı tapu içinde yatırımlara kamu katkısı sağlayan kurumlara ayrı ayrı müracaatta bulunabileceklerini bildirdi.

Kurşun, “Bir tapu üzerinde fiili kullanma mutabakatları olan hissedarlar, tapu içerisinde kadastral kodları itibariyle bölünmek suretiyle kendi kullanım alanlarının sınırlarını belirlemeleri halinde, diğer hissedarlarla birlikte karşılıklı en az 30 yıl ve üzeri bağımsız ve sürekli üst hakkı ile kiralama yapabilirler. (TKDK için kiralama süresi en az 10 senedir.) Bu kiralama işlemi üst hakkı ile beraber ister hissedarlara ister üçüncü şahıslara da müstakilen yapılabilir. Yine üst hakkı ile beraber alt kiracılara kiralama hakkı da verilebilir. Böylelikle hisseli araziler istenilen büyüklükte bölünmüş, bağımsız ve sürekli olarak yatırıma uygun hale getirilmiş olacaktır” dedi.

TKDK TEKNİK DESTEK VERECEK

Kurşun, hisseli arazilerde yatırım imkanı ile ilgili hem arazi sahiplerine hem de ilgili taksimatları yapıp arazi sahipleri için bir format dahilinde ücreti mukabilinde hizmet sunmak isteyen gayrimenkul ve emlak işlemleri ile uğraşan işyerleri ve hukuk bürolarına, vekalet şekilleri karşılıklı mukavele, protokol işlemleri vb. gibi Kurumumuz ilgilendiren şartlar konusunda TKDK İl Koordinatörlüğü olarak gerekli teknik desteklerini vereceklerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.