Dolar 18,8827
Euro 20,0405
Altın 1.117,03
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Topcan: Bir ve beraber olmak zorundayız  

Giresun İl Müftülüğü ve TDV Giresun Şubesi iş birliğinde Giresun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Aşure Günü dolayısıyla program gerçekleştirildi.   

Topcan: Bir ve beraber olmak zorundayız  
Ağustos 11, 2022 5:59 am
166

TDV Kadın Kolları ve İl Göç Koordinatörlüğünün organizasyonuyla yapılan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Paylaşma, birlik ve beraberliğin öneminin vurgulandığı programda ilahiler seslendirildi, huzurevi sakinlerine aşure ikram edildi.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ramazan Topcan, Muharrem ayını ve Aşure Günü’nü idrak etmenin sevinci içinde olduklarını belirterek, Muharrem ayı hem tarihimizde hem kültürümüzde farklı bir öneme sahip olan kıymetli ve müstesna bir aydır. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) Efendimiz tarafından Allah’ın ayı olarak nitelendirilmiş bir aydır. Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu bir aydır. Kerbela olarak hafızalarda yer alan İslam tarihinin en acı olayı bu ay içinde gerçekleşmiştir. Muharrem ayı; kanın bulaştığı, kardeşliğin yaralandığı aydır.

Kerbela; Efendimizin, (s.a.s.) ‘Cennet gençlerinin efendisidir’ diyerek yücelttiği torunu Hazret-i Hüseyin (r.a.) Efendimizin ve ehl-i beytten takriben 72 kişinin şehit düştüğü yerdir. Kerbela; hak ile batılın mücadelesidir. Kerbela; Zalime hasım, mazluma hısım olmaktır. Haktan, hakikatten yana olmaktır. Kerbela; Dünyevi hırsların, şeytani duyguların ve saltanat sevgisinin öne çıktığı yerdir. Kerbela; bölünmek değil, birleşmektir, bir olmaktır. Bizim kaybetmeye mecalimiz kalmadı, biz bir ve beraber olmak zorundayız. Zorlukların üstesinde hep birlikte gelmek zorundayız. Biz medeniyetimizi bizden sonra gelecek kuşaklara taşımak için elbette bedeller ödeyeceğiz. Bu etkinliğin asıl amaçlarından bir tanesi de kardeşliğimizin yeniden neşv ü nema bulmasına vesile olmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Rabbimden Aşure gününü içerisinde barındıran bu mübarek ayda yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyor, Muharrem ayının milletimiz ve tüm İslam âlemi için birlik ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Programa din görevlileri, TDV gönüllüleri, İl Göç Koordinatörleri, Merkez Kız Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri ve huzurevi sakinleri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.