Dolar 18,8879
Euro 20,1636
Altın 1.118,64
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

TSO: Kırtasiye sektöründe haksız rekabet var

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, eğitim öğretim dönemi ile tekrar gündeme gelen kırtasiye sektörünün haksız rekabetle karşı karşıya kalması ve uzun yıllardır gündemde olan ulusal zincir mağazaların kırtasiye türevi ürün satışlarının durdurulması talebini değerlendirdi.

TSO: Kırtasiye sektöründe haksız rekabet var
Eylül 27, 2022 1:44 am
166

Çakırmelikoğlu, ticari dönem olarak kabul edilen eylül-ekim aylarında ulusal zincir marketlerin kırtasiye işine girişim yapmaları kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti.

Uzun zamandır gündemde olan ulusal zincir mağazalarda her türlü ticari ürün satışının kısıtlanmasına yönelik kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkması gerektiğini ifade eden Giresun TSO Başkan Çakırmelikoğlu şunları kaydetti;

“Bugün geldiğimiz aşamada ulusal zincir marketler gıda ve temizlik grubu ile her türlü sektörde satış yapmaktadırlar. Bu uygulama yerel işletmeler nazarında ciddi sorun oluşturmaktadır. Özellikle kırtasiye sektörünün en aktif ticari dönemi eğitim öğretim sezonu başında (eylül, ekim) zincirlerin kırtasiye türü satış yapmaları kabul edilebilir değildir. Zincir mağazalar için ticari ürün perakende satışında nace kodu yeterli kriter kabul edilmemelidir. Bu yasal düzenleme yapılmadığı taktirde, ulusal zincir mağazalarca ticaretine sekte vurulan yerel kırtasiye işletmelerimizin durumları daha da zora gireceği bilinmelidir. Bu bakımdan yasa yapıcı erkin haksız rekabete dur demesi zorunlu hale gelmiştir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.