Dolar 18,8921
Euro 20,0431
Altın 1.117,58
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Vatandaşlara aşure ikram edildi   

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte bolluk ve bereketin simgesi aşure ikramları başladı. Kazanlar dualarla açıldı, ağızlar aşurelerle tatlandı.        

Vatandaşlara aşure ikram edildi   
Ağustos 10, 2022 6:06 am
187

İslamiyet’e göre, Hazreti Adem’den itibaren peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı muharrem ayının onuncu günü olan “Aşure Günü” etkinliklerle idrak edildi.

Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi iş birliğinde Aşure Günü dolayısıyla Hacı Miktat Camii’nde program gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin okunduğu ilahilerin seslendirildiği programda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Muharrem ayı; Efendimizin (s.a.s.), ‘Benim dünyadaki reyhanım, Cennet gençlerinin efendisi’ diyerek sevdiği torunu Hazreti Hüseyin (r.a.) Efendimiz ile 72 masum insanın Kerbela’da şehit edilmesinin hüznünün yaşandığı bir aydır. Muharrem; Dini, tarihi ve kültürel açıdan pek çok mesajı barındıran, hüzünlerimiz kadar önemli olayların da meydana geldiği bir zaman dilimidir.   Kardeşlerim! Biz görmeden sevdik Hazret-i Ali Efendimizi, Hazret-i Hüseyin Efendimizi. Yolunda yürümek hepimiz için bir şeref olduğu kadar aynı zamanda da dünya ve ahiret kurtuluş vesilemizdir. Unutmayalım ki Hazret-i Hüseyin (r.a.) Efendimizi sevmek, onun uğruna can verdiği adaleti, merhameti, saygıyı, vefayı, erdemi, izzet ve şerefi hayata hâkim kılmaktır. Kerbela, haksızlık karşısında dik duruşun, onurlu duruşun adıdır.   Kardeşlerim! Biz bir ağacın dallarıyız. Dallarımız farklı olsa da gövdemiz, meyvemiz aynıdır. Geçmişte yaşanılan acı olaylardan gereken dersleri çıkarmalı, birbirimize bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenmeliyiz. Bu duygu ve düşünce ile bir kere daha Muharrem ayını ve Aşure Günü’nü tebrik ediyor, hepinize gösterdiğiniz ilgi ve alakanızdan dolayı şükranlarımı sunuyor, sizi Rabbime emanet ediyorum.” dedi.

Öğle namazı sonrası Hacı Miktat Camii avlusunda vatandaşlara aşure ikram edildi.

Programa katılan Giresun Valisi Enver Ünlü, katılımcılara aşure ikramında bulunarak İl Müftülüğü’ne ve Türkiye Diyanet Vakfı’na etkinlik dolayısıyla teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.