Dolar 18,8871
Euro 19,9281
Altın 1.099,19
BİST 5.062,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Zincir mağazalara dur denilmeli

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Türkiye’de son günlerin en önemli gündem maddesi haline gelen zincir marketlerle ilgili konuştu.

Zincir mağazalara dur denilmeli
Aralık 16, 2022 8:11 am
119

Çakırmelikoğlu yapmış olduğu açıklamada, zincir marketlere dur denilmesini istedi. Çakırmelikoğlu, “Yerel işletmelerimizin sağlıklı bir yapıda devam edebilmesi ve il ekonomisine katma değer sağlanabilmesi adına uluslararası/ulusal zincir mağazalarla ilgili kati kararlar alınmalıdır. Mevcut yapının revize edilmesi ve yeni mağaza açılışlarına engel olunması ilimizin ekonomik kalkınmasına mutlak fayda sağlayacaktır. Ayrıca illerde valilik, belediye ve ticaret odaları vasıtasıyla oluşturulacak komisyonlarla işletme açılışlarının bundan böyle karara bağlanması daha faydalı olur görüşündeyiz. Diğer yandan odalara kayıtlı ticaret yapan işletmelere nazaran kayıt dışı ticaretin önüne geçilmesi adına yerel idaremiz ile daha sıkı çalışma arzusundayız. Bu konuda son dönemde denetimlerin artırılması sevindiricidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.