Dolar 18,8936
Euro 20,0162
Altın 1.115,00
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Kıtlık yok, tembellik var!

Ağustos 17, 2022 7:25 am
244
Dobra dobra yazıyorum!.. Memlekette “KITLIK YOK, TEMBELLİK VAR” herkes işin kolayına kaçıyor! Herkesin yaşam standardı yükselmiş. Herkes ZAHMETSİZ köşeyi dönmek istiyor.
Herkes KÖYDEN ŞEHİRE GÖÇMÜŞ, herkes HANIMEFENDİ ve BEYEFENDİ OLMUŞ!
Üretim YOK, tüketim ÇOK!.. Fındık bahçesi için KIRKMA yevmiyesi BİN TL (1000), fındık toplama yevmiyesi yemeksiz 300 Tl. Amaa kendi köyünden çalışacak İNSAN bulamıyorsun. Mecburen Türkiye’nin Doğu veya Güneydoğusundan insan getiriyorsın!..
ÜRETİM YOK dedik. Eline çantasını kapan PAZAR’a veya MARKETE koşuyor!! Köyün kendi BAKKALINA bile tenezzül etmiyorsun! Elbetteki üretmezsen PAHALLILIK olacaktır. Sanki hükümet değişse herşeyi BEDAVA’mı yapacak? Ya da ucuzlatacak mı?! Yok öyle şey!..
KÖYDE YAŞIYORSAN İNEĞİN OLMALI
Köyde yaşamak şehire göre daha UCUZ. Şehirde SUYA bile PARA veriyorsun. Oysa köyde öyle mi? Şeker, tuz, pirinç ve temizlik maddelerininin haricinde ÜRETİM yapabilirsin! Bir veya iki ineğin olursa süt, yoğurt ve peynirede para vermezsin! Tirebolu’nun en büyük köylerinden birisi olan ARSLANCIK’ta ineği olan ev sayısı iki elin parmaklarını geçmez!..
Köyde yaşıyorsan, üretken olacaksın arkadaş!.. Eğerkii köyde yaşadığın halde ŞEHİRLİ hayatı yaşamakta ısrar ediyorsan elbetteki iki yakan bir araya gelmez!..
TOPRAKLARIMIZ BEREKETLİ
Eğer kii TİREBOLU’da KARPUZ yetişiyorsa, ki yetişmiş. EMBİYA HOCA yetiştirmiş. O zaman bu topraklarda herşey yetişir. Kimse AĞLAMASIN!..
Ben Almanya’da BOŞALAN veya BOŞALTILAN KÖY görmedim!..
Bir zamanlar 450 hanesi olan köy boşalmış ve koskoca köyün İLKOKULU kapatılmış!..
Yazık günahtır!..
DİPNOT:
EY TAKIR SEN NE İŞ YAPARSIN?!..
Tirebolu’nun pazarı CUMA günü. Cuma günü boşalan köyler tamamen boşalıyor. Tam TAKIR!.. Belki de CUMA NAMAZI kılacak CEMAATİ yoktur!
PARK SIKINTISI VAR! Cuma günü Tirebolu’da bir otomobil park sıkıntısı var ki sormayın gitsin! Abartısız 1-2 km araç kuyruğu var! Neden bir OTO PARK yok?!..
EYYY TAKIR sen ne iş yaparsın?! Bu dönem senin ÜÇÜNCÜ dönemin. Aynı zamanda GERİLEME DEVRİN!.. Hiç ama hiç çalışmamışsın. Yan gelip yatmışsın! Yaptığın TEK OLUMLU bir iş var onuda EKSTRA yazacağım. Bence SEÇİMİ bekleme ve ekibini de AL GİT!..
TİREBOLU’nun önünü kesiyorsun. Gelişip, büyümesine engelsin! Bu işler; “BALIM, GAYMAĞIM” demekle olmuyor azizim! Zaten bunuda söylemiyorsun artık. Çünkü HALKTAN KAÇIYORSUN!..
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.