Dolar 18,8715
Euro 19,8996
Altın 1.096,57
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

O bina fındık Müzesi’ne çevrilecek

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla birlikte bahçesi ve mahzen katını çay bahçesi olarak Giresunluların hizmetine açtığı tarihi rektörlük binasının Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile yapılan sözleşme kapsamında ‘ZAMANDA YOLCULUK VE FINDIK MÜZESİ’NE çevrileceğini açıkladı.

O bina fındık Müzesi’ne çevrilecek
Aralık 19, 2022 6:42 am
127

Rektör Can, kale yolu üzerinde bulunan, mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğüne ait, Giresun Üniversitesine tahsisli tarihi Rektörlük Binası’nın bu tahsisinin, Giresun Valiliği’nin talebi üzerine,  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından,14  Aralık 2022 tarihinde, binanın boş olduğu ve  tahsis amacına uygun kullanılmadığı gerekçesiyle kaldırıldığını doğrulayarak, “Söz konusu işlem tesis edilirken Giresun Üniversitesi’nden bilgi ve görüş sorulmamıştır” dedi.

“600 BİN TL’LİK ONARIM PROJESİ BAŞLATILDI”

Rektör Can, “2020 yılı içinde yapılan istişareler sonrasında Tarihi Rektörlük Binasında belgelerle Giresun’un tarihine ışık tutan bir Belge Müzesi oluşturulması kararı alınmış ve bu bağlamda DOKA ile 15.10.2020 tarihinde yapılan bir sözleşme ile 600.000 TL. bütçeli onarım projesi başlatılmıştır. Proje devam ederken, Giresun Üniversitesi “Fındık” temalı ihtisas üniversitesi olarak ilan edilmiş ve müze içeriğine fındık konusu da ilave edilmiştir. 24 ay süren bu onarım projesi sırasında binada konumlu birimler başka yerlere taşınmıştır. DOKA’dan alınan destek, binanın duyduğu onarım ihtiyacını karşılamaya yetmemiş olup ilave kaynak arayışı devam etmektedir. Tarihi yapının bahçesinde açılan çay bahçesi öncesinde Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan izin alınmış, konu gereği için mülk sahibi Milli Emlak Müdürlüğüne bildirilmiştir” ifadelerini kullandı.

“GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İÇİN SEMBOL BİR BİNADIR”

Rektör Can, tarihi rektörlük binasının Giresun Üniversitesi ile özdeşleşmiş bir sembol olduğunu altı çizerek, “devam eden projenin tamamlanıp Giresun’a kazandırılabilmesi için söz konusu yapının, ilgili karardan dönülerek yeniden Giresun Üniversitesi’ne tahsis edilmesi talebimizi, Üniversitemiz Senatosunun takdirine sunup onayını alarak, Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı’na iletmeyi düşündüğümüzü belirtmek isterim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.