Dolar 18,8887
Euro 20,0795
Altın 1.122,05
BİST 5.212,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 15°C
Sal 15°C

Terazi

Temmuz 19, 2022 9:24 pm
253

Bahsi geçmekte olan bu terim herhangi bir yerde, söz-sözcük grubunda veyahut ta herhangi bir cümlede kullanılmış olduğu o an için, farkına varabilen kişi yada kişilerin akıllarına gelebilecek olan ilk fakat tek olmayan o şeyde bu terimin gerçek manada insanın zihninde belirtmiş olduğu gerçek fakat tek olmayan asıl anlamıdır. Yani herhangi bir, ister manav olsun ister bakkal isterse de bir tüccar olsun ki bu vede bu gibi birbirine benzer yerlerde kullanımı şart olan levazımattan ibarettir.

 

1-) Terazi: Bir kolun iki ucuna asılı olan iki kefeden oluşan tartı aygıtı.

 

2-) Terazi: İp cambazlarının dengeyi sağlamak için kullanmış oldukları uzun sırık.

 

3-) Terazi: Zodyak’ta akreple başak arasındaki bir çeşit burç.

 

4-) ‘’Terazi var Nizam var’’. Şuan için bahsi geçmiş olan bu kelime grubunda da ifade edilmek istenildiği gibi, şuan üzerinde yaşamakta olduğumuz bu yeryüzündeki, olması şart mı şart olan ve de en tarafsızı Allah indinde bulunan adil bir düzenden ibarettir. Dünya üzerindeki şuan görünürde iki ülke arasında ancak kapalı kapılar ardında birçok ve de iki zıt görüşlü gruptan olan ülkeler arasında artık fitili çoktan ateşlenmiş olan sıcak yada soğuk (?)  savaşın asıl kaynağı ise, adını başlık olarak kullanmış olduğumuz bu terazinin az-çok sağlamakla sorumlu bulunduğu adalet durumunun zıttı sonucu ortaya çıkmış olan yani açık-seçik ifadesi gerekiyorsa da herhangi bir şey yada şeylerin haksızca, zorla, adaletsizce paylaşılmak vaziyetinde kalınarak bu taraflar arasında ortaya çıkmak durumunda bulunan ya ileri düzeyde yada çok azda olsa, haksız haldeki paylaşımın beklenilmekte olduğu bir sonuçtur. Doğal olarak ta böyle bir vaziyetin bahsinin geçtiği şimdi, şuan benim aklıma gelmekte olan ve de söyleyicisi şuan rahmetli durumunda olan ‘’Adil Düzen’’ ikilisinden ibarettir. Başlık tada kendisi kullanılmış olan bu levazımatın değil bu kendisi şart mı şart olan fakat ortaya serilebilmesi için önünde bin bir çeşit engel bulunan işte o durumun asıl görev ide eşitlik, hakça paylaşım, tüm hakların korunabilmesi, ….vs vs. Acaba siz değerli okuyucularımıza göre bahsi geçen bu eşitlik, hakça olan paylaşım lafın kısası ‘adalet’ şimdi nefes alıp vermekte olduğumuz, üzerinde bulunmaktan başkada bir seçeneğin bulunmadığı, bu dünya gezegeninde mevcut bulunuyor mudur ki ? Doğal olarak söz konusu olan bu hal hepimize göre de şimdi kesin ve de net yada kati olarak  bulunmamaktadır. Bu eşitsizlik vaziyetinin ‘’artık gerçek yada gerçek olmayan bir durum’’, siz değerli okuyucularımızca da bana göre tabii ki bunu sizlerin bir görüşü olarak paylaşıyorum ki, yeryüzünde adalet, hakça paylaşım yok demek her bir birey için bir anlam dada eğlence gereci haline bürünmüş bir durumda bulunmaktadır. Hani bir şarkı vardı ya; adaletin bu mu dünya ( Söyleyeni: Koray Avcı ) ? Bu şarkıda bahsi geçmekte olan asıl konunun böylesine tartışılacak bir vaziyette olmasının tek ve de en belirgin bir nedeni vardır ki, o’da şudur; insanların birey olarak sadece ve de sadece aynen bendede olmuş olduğu gibi, tek ve de net kendilerine çalışıyor olmalarından ibarettir. Yani şuan için dünyamızda bu, bencillik denilen olgu almış başını gidiyor. Tabii ki bu hızdaki bencillik vaziyetine sizlere göre bu adalet olgusunun yetişebilmesinin hiç mümkün atı var mıdır ki sizlere göre ? Bu yazının başlığındaki karakterden de anlaşılacağı kadarıyla ; terazi lastik jimnastik, biz size geldi çok azda olsa bitlendik be yahu!

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
Ocak 29, 2023 4:01 am
Aralık 29, 2022 7:19 am
Şubat 6, 2023 5:32 am
Ağustos 27, 2022 4:19 am
Ocak 14, 2023 6:10 am
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.