Dolar 18,8813
Euro 19,9754
Altın 1.109,28
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 13°C
Cts 12°C

20 Kasım’da açılacak mı?

Tünel açılış tarihini Çakırmelikoğlu duyurdu!

20 Kasım’da açılacak mı?
Ekim 25, 2022 4:25 am
169

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Eğribel tüneli kadar pınarlar tüneli stratejik öneme sahiptir” dedi. Çakırmelikoğlu, geçen yıl ulaşıma açılan bir tüp tünelin ise 20 Kasım itibarıyla tekrar hizmete girmesini beklediklerini bildirdi. Çakırmelikoğlu, Giresun’un olduğu kadar ülkemizin karayolu lojistik ağının en stratejik artellerinden olan Giresun-Dereli-Şebinkarahisar yol standartlarının iyileştirilmesi ve yapımı devam eden Eğribel Tüneli çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması gerektiğini ifade etti. Çakırmelikoğlu, geçen yıl bir tüpü hizmete giren ve şuan bakım çalışmaları devam eden ve 20 Kasım itibarıyla tekrar hizmete girmesi planlanan tünel ile birlikte 2023 yılı Şubat ayı sonuna kadar faaliyete geçmesi muhtemel ikinci tüp geçidin bitirilmesini arzuladıklarını kaydetti.

Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi; “Dolayısıyla 5 milyar TL yatırım maliyeti ön görülen projenin komşu illerde planlanan bu tür çalışmalar göz önüne alınarak, 2023 yılı ile bahanesiz mutlak hayata geçmesinin müjdesi verilmelidir. Ayrıca Eğribel Tünelinden itibaren Sivas’a bağlanan 18 km. üçüncü etap yol standartları iyileştirme ve Barajlar bölgesi köprü proje çalışmalarının programa alınması bir diğer acil yatırım önceliğidir. Bu doğrultuda  Eğribel Tüneli yatırımı başta olmak üzere  Giresun-Dereli, Dereli-Şebinkarahisar yol standartlarının iyileştirme projelerini yakından takip eden İstanbul Milletvekilimiz Nurettin Canikli ve emeği geçen herkese Giresun iş dünyası adına teşekkür eder, yıl sonu ile müjdeli haberleri beklediğimizi ifade etmek isteriz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.