Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 14°C
Sal 11°C
Çar 10°C

400 depremzede öğrenci okula başlıyor

Yaklaşık 250’si Giresun merkezde olmak üzere il genelinde 400 civarında depremzede öğrenci ikinci yarı yıl için Giresun’da ders başı yapacak.

400 depremzede öğrenci okula başlıyor
Şubat 20, 2023 7:39 am
36

Giresun’da depremzede öğrenciler için tüm okul ve eğitim kurumlarında hazırlıklar tamamlandı. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Giresun’a yerleştirilen ve okul nakillerini Giresun’a aldıran depremzede öğrenciler bugün ders başı yapacaklar. Asrın felaketi sonrası eğitim-öğretime verilen iki haftalık aranın ardından 71 ilde okullar bugün açılıyor.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, ilçe milli eğitim ve Giresun merkez okul müdürleriyle deprem felaketi sonrası yürütülen çalışmalar ile eğitim-öğretinde ikinci yarıyıl hazırlıkları konusunda bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Tosunoğlu, depremzede ailelere ve çocuklara verilen psiko-sosyal destek çalışmaları, depremzede öğrencilerin nakil ve kayıt işlemleri, konaklama merkezlerindeki depremzede çocuklar için açılan etkinlik alanları ve anasınıflarının okullarla eşleştirilmesi başta olmak üzere sürecin hassasiyetle yönetilmesini ve takibinin yapmasını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Tosunoğlu, ülke olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde her türlü zorluğun üstesinden geleceğimizi vurgulayarak, deprem felaketi sonrası yardım çalışmalarına özverili destek veren tüm eğitim mensuplarına okul müdürleri nezdinde bir kez daha can-ı gönülden teşekkür etti. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm yönetici ve öğretmenlerin ekip ruhu içerisinde hareket ederek gereken titizlik ve hassasiyeti göstereceklerine inandığını dile getirerek, 2022-2023 eğitim öğretim 2. Yarıyılı öncesinde çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi. Müdür Tosunoğlu toplantının devamında eğitim öğretim faaliyetlerinin bir an önce normalleşmesi adına yapılacak çalışmalara değindi. Tosunoğlu, Başarıyı Artırma Eylem Planı faaliyetlerinin titizlikle yürütülmesini, eğitim kurulları ve zümrelerin takvimi doğrultusunda yapılmasını, akademik başarının artırılması kapsamında yenilenen temel eğitim ve ortaöğretim programları, LGS ve YKS hazırlıklarına ağırlık verilerek branş öğretmenleriyle toplantılar yapılmasını, okullarımızda ve Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK)’larda Bakanlığın http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr internet sitesinde yayımlanan “örnek sorular” ile “çalışma soruları”nın kullanımına ağırlık verilmesini,  kazanım değerlendirme çalışmaları ile öğrenciler tarafından güçlük çekilen kazanımların tespit ve telafisinin yapılmasını istedi. Ayrıca, okullarımızda rehber öğretmenler vasıtasıyla tüm öğrencilerimize yönelik motivasyon artırıcı, sınav kaygısını azaltıcı çalışmalar yürütülmesini istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.