Dolar 18,8743
Euro 20,1457
Altın 1.114,16
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 15°C

50 yıl sonra yine bir aradalar

Giresun Lisesi 71- 72 mezunu 6 Fen C sınıfı öğrencileri biraraya geldi

50 yıl sonra yine bir aradalar
Eylül 14, 2022 7:05 am
177

1971-1972 eğitim- öğretim yılında 6 Fen C sınıfından mezunlarından bir grup, bir süre önce yaşamını yitiren sınıf arkadaşları Şükrü Şahin’i pazar günü Duroğlu Beldesi’nde ki kabrini ziyaret ederek hem yad ettiler, hem de dualar okudular.

OKULDA DA BULUŞTULAR

Mezun öğrencilerden Muammer Usta,  Şükrü Apaydın,  Mustafa Teke, Fatih Cenikli ve Hasan Hacak önceki gün de her yıl olduğu gibi okullarında yine bir araya geldiler.  Öğrenci grubunu Giresun Lisesi Müdürü Ali Kemal Kılıçaslan ve emekli öğretmen/ İzci Lideri Yaşar Ünal karşıladı. İlk olarak okudukları sınıfı ziyaret eden mezun öğrenciler ardından geçmişe yolculuk yaparak  anılarını tazelediler. Mezun öğrencilerden Muammer Usta yaptığı açıklamada, “Bu gün burada, düzenlediğimiz buluşma organizasyonlarına öncülük eden Şükrü Şahin arkadaşımızı kaybetmenin hüznü içerisinde geleneksel hale getirdiğimiz buluşmamızın da buruk sevincini yaşıyoruz.” dedi. Usta, 6 Fen C sınıfından mezun olan 49 öğrenciden 46′ sının üniversite bitirdiğini ve bunun 1946’da kurulan okulda bir ilk olarak tarihe geçtiğini söyledi. Usta şöyle devam etti:

“Sınıf mevcudumuz olan 49 mezundan ahirete intikal edenler var,  buluşmamıza gelemeyenler var. Kaybettiğimiz arkadaşlarımızı, ayrıca okulumuzun kuruluşundan bu yana eğitim- öğretim veren hocalarımızdan,  idarecilerimizden ve okuyan tüm öğrencilerden yaşamını yitirenleri saygı, sevgi ve rahmetle yadediyoruz. Yaşayanlara da sağlıklı bir ömür diliyoruz.”

Muammer Usta, mezunlar olarak Giresun Lisesinin müzik odasını yenileme düşünceleri olduğunu, ancak pandemi nedeniyle sekteye uğradığını belirterek, bu planı hayata getireceklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.