Dolar 18,9005
Euro 20,0611
Altın 1.122,90
BİST 5.221,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

6 ayda bin 900 kişi işe yerleştirildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında yapıldı.

6 ayda bin 900 kişi işe yerleştirildi
Temmuz 28, 2022 6:15 am
213

Tanrıseven, pandemi sonrası istihdamın artırılması için tüm kurumlarla birlikte çaba sarf ettiklerini söyleyerek “Yılın ilk 6 aylık döneminde 1900 kişi işe yerleştirildi” dedi.

Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkan Yrd. Osman ÖDEN,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim KARACA,  İl Ticaret Müd.  Ali YILDIRIM, İl Milli Eğitim Müdür V. Zafer BALCI, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür V. Adem ÇALIK,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa SARI, Ticaret ve Sanayi  Odası Başkan V. Mustafa HALİLBEYOĞLU,   İl Esnaf ve San. Odaları Birlik Başkan V. Ercan AYHAN ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantının açılışında Vali Yardımcısı Dr. Hasan TANRISEVEN, İl İstidam Kurullarının il düzeyinde; istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile kararlar aldığını kaydetti. Kurulun, uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları yapmak üzere oluşturulduğunu söyleyen Tanrıseven şunları kaydetti:

“Yeni dönemde  İŞKUR’un istihdama yönelik sağladığı Aktif İşgücü Program desteği, SGK’nın sağladığı prim teşvik desteği  ve KOSGEB’in sağlamış olduğu istihdam destekleriyle mevcut  istihdamın korunması, geliştirilmesi ve yeni istihdamların oluşturulması için  büyük çaba sarf ediyoruz. Sayın Valimiz Enver Ünlü Başkanlığında, İlde yeni istihdam ve üretim sahası oluşturmak amacı ile  Üçüncü ve Dördüncü Organize Sanayi bölgesi kurulması için sürdürülen çalışmalara hız verildi.”

İş Kurumu İl Müdürü Mustafa SARI tarafından Kurula, Kurumun 2022  yılının ilk altı ayı içinde yaptığı  çalışmalar hakkında  bilgi verildi.

Sarı, İŞKUR olarak iş arayanlar ile işverenleri birbirleriyle buluşturduklarını, İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim Kurslarıyla iş kurmakta zorlanan vatandaşlara beceri kazandırdıklarını, istihdamda kalıcı olmalarına katkı sağladıklarını söyledi.

1900 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Toplantıda İŞKUR tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilidi. İlk altı  aylık dönem içinde, kamuya 60,  özel sektöre  ait işyerlerine ise 44 Engelli ve 1.796 işsiz olmak üzere toplam 1.900 işsiz vatandaşımız işe yerleştirildi. Bu dönemde 306 kurs ve program düzenlendi; programlara 647 kadın ve 496 erkek olmak üzere toplam 1.143 işsiz vatandaş katıldı.

MEK kapsamında (İstihdam garantili) 4 Kurs programı düzenlendi; bu programlara 52 kadın, 27 erkek olmak üzere toplam 79 işsiz vatandaş  katıldı.  İl genelinde faaliyet gösteren 2+ istihdamlı özel sektöre yönelik işyerlerinde 296 İşbaşı Eğitim Programı açıldı; bu programlara  478  kadın, 426 erkek olmak üzere toplam 904 işsiz vatandaş katıldı.

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde 6 TYP düzenlenirken düzenlenen TYP’a 117 kadın ve 43 erkek olmak üzere 160 işsiz katıldı. İstihdam seferberliği kapsamında 2.128 işyeri ile temas ve ziyaret yoluyla irtibat kuruldu. Kurumun istihdamla mücadele kapsamındaki yürüttüğü hizmetleri konusunda, İŞKUR personeli tarafından 9.522 işsizle bireysel görüşme yapılarak  İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verildi.

600 işsiz vatandaşımıza motivasyon artırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış bir iş ve meslek danışmanlığı hizmetini kapsayan iş kulübü eğitimi verildi. 80 okul ziyareti yapılarak öğrencilere mesleklerin tanıtımı,  meslek seçimi, geleceğin meslekleri ve cv hazırlama konularında bilgilendirme çalışması  yapıldı.

Dönem içinde pasif işgücü hizmetleri kapsamında 2.994 kişiye işsizlik ödeneği bağlanarak bu kişilere işsizlik ödeneği kapsamında 15.586.427,54.-TL ödendi. Özel sektöre yönelik işyerlerinde çalışan toplam 122 kişiye 70.800 TL ödeme yapıldı.

Toplantıda ayrıca 2022  yılının ilk altı ayında İİMEK kararları doğrultusunda düzenlenen kurs ve programlara ait Denetim Raporları değerlendirilerek İl İstihdam ve İl Mesleki Eğitim Politikaları gözden geçirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.