Dolar 18,8896
Euro 20,0387
Altın 1.116,52
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Adıgüzel: Evet verdiğin fındık fiyatından rahatsız olduk

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bay Kemal verdiğimiz fındık taban fiyatından rahatsız oldu” ifadesine tepki gösterdi. Adıgüzel, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Adıgüzel: Evet verdiğin fındık fiyatından rahatsız olduk
Ağustos 4, 2022 8:08 pm
201

“Erdoğan demiş ki fındık fiyatı ile ilgili, ‘Bay Kemal verdiğimiz fındık taban fiyatından rahatsız oldu’ demiş. Sayın Erdoğan, verdiğin fındık taban fiyatından rahatsız olduk. Fındığın 2 günde 2 lira gelmesinden rahatsız olduk. Fındığın 3 doların altına inmesinden rahatsız olduk. Fındığın üretici için maliyetine, 46 ile 50 lira arasında satılmasından rahatsız olduk. Fındığın geçen yıl 7 litre süt yaparken senin bu yıl verdiğin fiyatla 2 buçuk litre süt etmesinden rahatsız olduk. Geçen yıl 14 ekmek alınırken bu yıl 4 ekmek kayıpla 10 ekmeğe düşmesinden rahatsız olduk. Geçen yıl 3 buçuk litre mazot alınırken bu yıl 2 litre bile alınamamasından rahatsız olduk. Geçen yıl 4 kilo şeker alınırken şimdi 2 kilo bile alınamamasından rahatsız olduk.

“FINDIK KARTELİNE TESLİM OLMUŞSUN HİÇ Mİ RAHATSIZ OLMADIN”

Senin verdiğin fiyatın 10 katına yabancı marketlerde fındık satılıyor. Bundan rahatsız olduk. Sen üretici adına değil, uluslararası kartel adına fiyat açıkladın, bundan rahatsız olduk. Peki, Sayın Erdoğan, sen Ordu’ya gelip de fındık fiyatını açıklayacağın gün yanına fındık üreticisi diye kendi teşkilatının yöneticilerini, AKP’lileri oturtup da onlara fındık fiyatı telaffuz edip de ondan sufle yapıp da bunun üzerinden fındık fiyatı açıklamaktan hiç mi rahatsız olmadın? Bunun ortaya çıkmasından ve arkasından yine hiçbir şey konuşmuyorsun bundan hiç mi rahatsız olmadın. Verdiğin fındık fiyatını 6 ay önce Ferrero’nun Türkiye’deki taşeronları, işbirlikçileri açıklamıştı zaten. Fındığı kartelin fiyatını açıklamaktan hiç mi rahatsız olmadın. Bütün ülke üreticisiyle, sanayicisiyle, devletin kurumlarıyla ve dahi sen fındık karteline teslim olmuşsun hiç mi rahatsız olmadın.

“ORDUDA FINDIK TİYATROSUNDA OYUNCU OLMAKTAN RAHATSIZ OLMADIN MI”

Bir Cumhurbaşkanı olarak ve bir siyasi partinin genel başkanı olarak Ordu’da oynanan fındık tiyatrosunda bir oyuncu olmaktan rahatsız olmadın mı? Cumhuriyet Meydanı’nda 40 sene önceki Terzi Fikri’ye gönderme yapıp, ona terörist deyip onu görevden alan darbe yapan darbecilerden, 12 Eylül cuntasından yana olmaktan rahatsız olmadın mı?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.