Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C

Aksu köprüsü trafiği rahatlatacak

Stadyum ve hastaneyi dereli yoluna bağlayan köprü trafiği oldukça rahatlatacak

Aksu köprüsü trafiği rahatlatacak
Ocak 24, 2023 6:06 am
94

Eğitim Araştırma Hastanesi ile Çotanak Stadyumu’nun olduğu alandan Dereli yoluna bağlantı sağlayacak köprü yapımı hızla devam ediyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun takibini yaptığı ve Ankara’da gerçekleştirdiği yoğun görüşmelerin ardından DSİ tarafından projelendirilmesine karar verilen köprünün Mart ayı sonuna kullanıma sunulması planlanıyor.

Hastane ve Stadyumun hizmete girmesinden dolayı bölgede yaşanan trafik sıkışıklığını rahatlatacak olan köprü aynı zamanda hem hastane hem de stadyuma ulaşımı da genel olarak oldukça kolaylaştıracak.

4 Ocak 2021’de yapım ihalesi gerçekleşen köprünün 70 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde kemer tipi şeklinde dökme beton sistemi ile inşa edileceği bildirildi.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada: “Projeye destekleri için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımız ile DSİ Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu proje bölgede yaşanan her geçen gün artan trafik sorununu çözümleyecektir. Stadyum ile Hastane arasından Dereli yoluna projelendirilen köprümüz şimdiden Giresun’umuza hayırlı olsun.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.