Dolar 18,8870
Euro 20,0511
Altın 1.113,33
BİST 5.279,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Amatör Spor Haftası kutlanıyor

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında pasta kesildi. Halk oyunları gösterileri sergilendi. Antrenör ve sporcular tarafından; jimnastik, bisiklet, badminton, masa tenisi, güreş ve taekwondo branşlarında gösteriler sunuldu.

Amatör Spor Haftası kutlanıyor
Ekim 10, 2022 7:27 am
169

Giresun’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen “Amatör Spor Haftası” sportif müsabakalarla kutlanıyor. Her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ”Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında Vali Enver Ünlü’nün de katılımıyla 19 Eylül Spor Salonu’nda bir program gerçekleştirildi.

Vali Ünlü, “Kıymetli Gençler; sporu tarif ederken onu sadece rekabetin kazandığı, fiziksel ve bedensel bir faaliyet olarak görmek doğru bir tanımlama olmaz. Bilindiği gibi kişiyi, fiziksel olduğu kadar psikolojik yönden geliştiren, değiştiren ve bütünlük kazandıran en önemli unsurlardan birisidir spor. Her çeşit spor faaliyetini Türk gençliğinin millî terbiyesinin ana unsurlarından biri olarak kabul eden, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’ sözleriyle dile getirdiği gibi Türk sporcusunda yalnız beden gücü ve yetenek değil, aynı zamanda iyi ahlak ve zekânın da olması gerektiğini hatırlatmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Amatör Spor Haftası etkinliklerine ve amatör sporlara yapılacak desteğe de değinen Vali Ünlü, “7’den 70’e herkesi sporla buluşturacak ortamları hazırlayarak yetenekli sporcuları ödüllendirmek, gençlerin spora olan ilgisini artırmak, ana hedefimiz olmakla birlikte gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün oluşturulması, Amatör Spor Haftası hedefleri arasındadır… Valilik olarak kulüplerimize ve sporcularımıza her türlü desteği sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz… Yaklaşık 1 milyon TL tutarında ilk etapta amatör spor kulüplerimize malzeme desteği sağlayacağız. Bugün bunun kararını imzaladık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“SPORUN EN’LERİ” ÖDÜLLENDİRİLDİ

Vali Ünlü, spora ve sporcuya yapmış olduğu katkılardan dolayı “Sporun En’leri” seçilen Giresun Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Alaattin Hafızoğlu’na, Giresun Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Birol Ertuğral’a, 34.Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışı Bedensel Engelliler 1.si Turgut Aslan Yaraman’a, Yüzme Antrenörü Ali Şahin’e ve Küçük Erkekler Voleybol Takımı Türkiye Şampiyonu olmasından dolayı Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Antrenörü Selçuk Sekban’a plaket takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.