Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 15°C
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C

Artık kalpleri sağlıklı atıyor!

8 çocuk anjiyo ile sağlığına kavuştu…

Artık kalpleri sağlıklı atıyor!
Ocak 31, 2023 5:16 am
98

Giresun’da, doğuştan kalp hastalığı olan çocuklar anjiyo ile sağlığına kavuştu.

Doğuştan kalp hastalıkları 100 canlı doğumda bir bebekte görülen bir problem. Ülkemizde her yıl 15.000 yeni kalp hastası bebek doğmakta. Doğuştan kalp hastalığına sahip bebeklerin takip ve tedavisi oldukça önemli. Hem çocuk doktorları hem de çocuk kardiyoloji uzmanları bu hastaların takibinde önemli rol oynamakta.  Giresun’da da doğuştan kalp hastalıklarının takip ve tedavisi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Bekir Yükcü tarafından yapılmakta. Giresun’da sağlık alanında her geçen gün yeni hizmetler eklenmeye devam etmekte. Bu kapsamda doğuştan kalp hastalıklarının transkateter tedavisi (anjiyo yöntemi ile kalp hastalıklarının düzeltilmesi) için önemli bir adım atıldı. Doğuştan kalp hastalıklarına sahip 8 çocuk hasta Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anjiyo yapıldı.

Atriyalseptaldefekt (kalp odacıkları arasında delik) tanılı 3 hasta ile patent duktusarteriyosus (büyük damarlar arası açıklık) tanılı 5 hastaya delik kapatılma işlemi gerçekleştirildi. İşlemler sonrası kontrolleri yapılan hastalar sağlıklı bir şekilde evlerine taburcu edildi. Anjiyo işlemlerinde Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Bekir Yükcü, Prof. Dr. Alper Güzeltaş, Doç. Dr. Taner Kasar, Doç. Dr. Zeki Yüksel Günaydın, Anestezi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Altınbaş ve Anjio Hemşiresi Musa Turgut görev aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.