Dolar 18,8867
Euro 19,9458
Altın 1.099,73
BİST 5.134,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C

Aslolan kurumlardır!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ten Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’a sert yanıt geldi.

Aslolan kurumlardır!
Aralık 10, 2022 7:29 am
116

Milletvekili Öztürk, “Karan, kendi kişisel hırslarına ve kavgalarına bizi alet etmesin” dedi. Milletvekili Öztürk, FİSKOBİRLİK Genel Kurulunda FİSKOBİRLİK’e sahip çıkması ve Giresun için ne denli önemli olduğunu belirten bir konuşma yapması üzerine FİSKOBİRLİK yönetimini ve şahsını eleştiren Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’a yazılı bir açıklama ile verdi.

“KARAN, KÜÇÜK KİŞİSEL HESAP VE HIRSLARINA YENİLMİŞTİR”

Milletvekili Öztürk, Karan’ın basında yer alan talihsiz açıklamasını üzülerek okuduğunu belirterek, “Nurittin Karan, Giresun’umuz için önemli bir marka değeri olan FİSKOBİRLİK’i sahiplenmemizi, desteklememizi ve daha iyi yerlere taşıma gayretlerimizden rahatsız olması ve bizleri bunun için eleştirmesini anlamakta güçlük çekiyorum. Bunun tek mantıklı açıklaması Nurittin Karan’ın daha önce yönetiminde yer aldığı ve yönetim çekişmesinden kaynaklanan küçük kişisel hesapları ve hırslarına yenilmesidir. Üstelik bunu basın aracılığıyla dile getiriyor olması bizi daha çok üzmüştür. FİSKOBİRLİK de bizim, Ziraat Odası da bizimdir. Giresun’umuza ve hemşerilerimize hizmet eden her kurum bizimdir ve biz kurumlarımızı yıpratmak için değil güçlendirmek için çalışmaktayız. Bizim için asıl olan kurumlardır, isimler değil” dedi.

“FİSKOBİRLİK’E ELBETTE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

FİSKOBİRLİK özelinde, FİSKOBİRLİK Giresun’un en büyük marka değerlerinden biri olduğunu ifade eden Milletvekili Öztürk, “Fındığın başkenti Giresun’da; tabi ki fındığa değer katan, çiftçilerimizi serbest piyasanın risklerine karşı koruyan, fındık ürünlerini çeşitlendirerek katma değer oluşturup yeni pazarlar yaratan, çok ciddi istihdam sağlayan ve şehrimize ekonomik katkıda bulunan böyle bir kuruma elbette sahip çıkacağız, güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Birlik Başkanı Lütfi Bayraktar’ın yoğun bakımdaki hasta konumundaki FİSKOBİRLİK’i bugünlere getirdiğini ifade eden Milletvekili Öztürk, “Biz bu desteği verirken bu kurumun başkanı kim diye de ayrım yapmıyoruz. Seçilmiş bir başkan ve Giresun’umuza hizmet eden bir kurum her zaman desteklenmelidir.  Bilindiği gibi FİSKOBİRLİK, 2006-2007 yıllarında eski bazı yöneticiler yüzünden çok zor günler geçirmişti. Hükümete muhalefet etme amacıyla geçmiş bazı yöneticiler yanlış politikalar uygulamış, Hükümetle üretici karşı karşıya getirilmiş, fındık eylemleri yapılarak yollar kapatılmış, çok fahiş fiyatlar açıklanmış, aldıkları fındıkların bedeli üreticiye ödenmemiş, böylece üretici mağdur edilmiş, borçlar ödenmeyince hem üreticiler hem de bankalar tarafından başlatılan icra takipleri ile kurumun bütün itibarı sarsılmıştı. İşte böyle kara bir tablodan sonra Lütfü Bey ve ekibi göreve gelmiş, adeta FİSKOBİRLİK’i yoğun bakımdaki hasta gibi bir durumdan alarak bu günlere getirmiştir. Son 15 yıl içinde, bugünkü karşılığı 2 milyar TL’yi aşan borçların tamamı ödenmiş, üreticilerimizin yaşadığı mağduriyet ortadan kaldırılmıştır. Üreticisinin kapısından fındık alımı gerçekleştirip bedelini 2 gün içinde ödeyen, üreticinin tarımsal danışmanlık hizmetini, sigorta hizmetini, gübre, ilaç, tarım aleti İhtiyaçlarını karşılayabilen rantabl bir kurum yapısına kavuşmuştur. Son 6 yılda yapılan yatırımın bugünkü değeri yaklaşık 120 milyon TL’dir” dedi.

“EFİT’E SON 6 YILDA YAPILAN YATIRIM 120 MİLYON TL’DİR”

“FİSKOBİRLİK’in amiral gemisi olan EFİT A.Ş.’nin faaliyetleri incelendiğinde ise, Son 6 yılda yapılan yatırımın bugünkü değeri yaklaşık 120 milyon TL’dir” diyen Öztürk şunları kaydetti;

“2013 yılında, çalışan sayısı 159 kişi iken, bugün itibari ile çalışan sayısı yaklaşık 500 kişidir. Şu an Entegre tesislerinde 100’ün üzerinde barkodlu ürün üretilmektedir. Pazarlama ve satış faaliyetlerinde ciddi yatırım yapan kurum, iç pazarda 50 bayisi 100 saha satış personeli ile 81 ilimizin tamamında ve yurtdışında 27 ülkeye ihracat yapmaktadır. Geçmiş 15 yıl içinde kurumun itibari üretici ve sektör nezdinde artırıldığı gibi cirosu da kat be kat artırılmıştır.

Bunları söylerken amacımız kimsenin avukatlığını yapmak değildir. Biz FKB Genel Kurulunda yaptığımız konuşmada bi hakkı teslim etmeye çalıştık. Bugün Lütfü Bey olur yarın başkası. Ama FİSKOBİRLİK ve fabrikası Giresun’dadır ve burası başarılı oldukça buradan Giresunlu hemşerilerimiz istifade etmekte, ekmek yemektedir.”

“KİMSENİN GAZINA GELMESİN”

Milletvekili Sabri Öztürk açıklamasının devamında şunları söyledi;

Fındık üreticimizin göz bebeği bir kurumu, aslı astarı olmayan iddialar, dedikodular ve şahsi hesaplarla yıpratmak doğru değildir. FİSKOBİRLİK’i rekabet ettiği özel sektörde, sürekli çalışmak zorunda olduğu finans kuruluşları nezdinde itibarsızlaştırmak doğru değildir. Yönetimle şahsi bir sorununuz varsa onu bilemem. Zaten sırf şahsi problemleri nedeniyle bu arkadaşın da içinde bulunduğu bir grup tarafından düzenli bir kampanya yürütüldü. Sosyal medya, basın, müfettiş incelemeleri vs. Bir gün siyaset bittiğinde biz yine bu şehirde yaşayacağız. Biz bu şehrin çocuğuyuz. Bu şehrin kurumları, yatırımcıları, moral değerleri zarar görsün istemiyoruz. Her şeyi ulu orta konuşmuyorsak bu şehre zarar vermek istemediğimizdendir. Yoksa bazı kampanyaların arkasındaki şeyleri açıklarsam bazıları bu şehre giremez. Nurittin Karan’a da eski bir parti yöneticisi arkadaşımız olarak tavsiyem şu ki, kimsenin gazına gelmesin. Siyaset bittiğinde, birilerinin hesapları bittiğinde gönül ister ki tüm arkadaşlarımız mahcup gezmesin bu şehirde. Görüş ayrılıklarımız, rekabetlerimiz olabilir. Ama bunlar nezaket ve zarafet içinde olmalıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.