Dolar 18,8870
Euro 20,0511
Altın 1.113,33
BİST 5.279,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Atatürk Düşmanı Giresun’a mı geliyor?

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyan Mustafa Demirkan, bu kez Giresun’da sahne almaya hazırlanıyor.

Atatürk Düşmanı Giresun’a mı geliyor?
Ekim 10, 2022 7:15 am
282

Ayasofya’da düzenlenen bir törende Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, ismini anmadan hakaret eden Reisül-Kurra vekili Mustafa Demirkan Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini anımsatarak, Atatürk’ü hedef almıştı. Mustafa Demirkan, “Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” demişti.

OKUSAL TEPKİ GÖSTERDİ

DEVA Partisi kurucu İl Başkanı Özgür Okusal, Instagram’dan yaptığı paylaşımda, “Giresun Müftülüğü Atatürk düşmanını programına davet etmiş” dedi.

Okusal, “Topal Osman’ın torunlarıyız diyenler. Giresun Müftülüğü 15 Ekim’de yapılacak bir etkinliği için, Mustafa Demirkıran adında bir Atatürk düşmanını programına davet etmiş. Hadi bakalım gösterin Cumhuriyete olan sevginizi. Atatürk’ü koruyan bir adamın torunlarıyız, ülke için gönüllü 42 ve 47. Alayı kuran şehirin torunlarının önüne bir Atatürk düşmanı adamın çıkarılması çok acı” ifadelerine yer verdi.

BAHÇELİ DE ELEŞTİRMİŞTİ

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli de 1 Haziran 2021’de yaptığı grup toplantısında Mustafa Demirkan’ı eleştirmişti.

Bahçeli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tahammülsüzlük lafı cimi yok Türkiye Cumhuriyeti’ne tahammülsüzlüktür. Suyu bulandıran bunu da Müslüman kisvesi altında yapan kişilerin Türkiye’nin huzuruyla oynamaları provokasyondur. Bunlar iyi araştırılmalıdır, maksatları derinlemesine tahlil edilmelidir. Gizli FETÖ’cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir” diye konuşmuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ise Demirkan hakkında disiplin sürecinin işletilip işletilmediğine ilişkin bir başvuru üzerine, “Demirkan’ın 6 Ocak 2019’da yaş haddinden emekli olduğunu, kurumla bağı kalmadığını ve yapılacak işlem yok” yanıtını vermişti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.