Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 13°C
Çar 10°C
Per 10°C

Atık su arıtma tesisi projesi devam ediyor

Başkan Aytekin Şenlikoğlu, “İnşallah projemiz tamamlandığında Giresun’umuzun altyapısı daha da güçlü bir hale gelmiş olacak” dedi.

Atık su arıtma tesisi projesi devam ediyor
Ocak 6, 2023 8:33 am
101

Giresun Belediyesi’nin Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nde süreç planlanan şekilde sürüyor. 22 Milyon Euro bedelli IPA-2 Programı çerçevesinde Avrupa Birliği desteğiyle uygulanacak olan projede tesisin kurulacağı alanda ve mahallelerden tesise gelecek olan bağlantı lokasyonlarında çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

Maliyetin yüzde 77’si Avrupa Birliği, yüzde 9’u Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüzde 14’ü ise Giresun Belediyesi tarafından karşılanacak Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nde Atık Su Arıtma Tesisi’nin yüzde 15, Atık Su Toplama Sistemi işinin de yüzde 10 seviyelerinde olduğu kaydedildi.

Son sistem teknoloji ile ve bazı özellikleriyle Türkiye’de ilk olacak Atık Su Arıtma Tesisi kendi elektriğini de kendisi üretecek. Proje kapsamında 32 km uzunluğunda atık su kolektörü ileri arıtma sistemi uygulanarak çevreye temiz bir tesis kazandırılacak ve atık su Karadeniz açıklarına verilecek.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada, “Proje planlanan şekilde ilerliyor. Şehrimiz için büyük bir gereklilikti. Büyük bir hassasiyetle projemizi takip ediyoruz. 10 yıldır bürokrasi engeline takılan bu proje şehrimiz için çok önemli. İnşallah projemiz tamamlandığında Giresun’umuzun altyapısı daha da güçlü bir hale gelmiş olacak. Giresun için çalışmaya devam ediyoruz. Giresun Atık Su projesinin şehrimize ve bölgemize bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.