Dolar 18,8840
Euro 20,0404
Altın 1.099,27
BİST 5.242,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Bebek dostu hastanelere tam not

Sevgili anneler “İlk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeğini emziriniz.”

Bebek dostu hastanelere tam not
Kasım 5, 2022 5:15 am
107

Giresun’da Bebek Dostu Hastanelere değerlendirme ziyareti yapıldı.

Sağlık Bakanlığı ile UNICEF işbirliğinde “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları programı çerçevesinde, Bebek Dostu Hastanelerin “Başarılı Emzirmede 10 adım” doğrultusunda değerlendirmesi planlandı. Giresun Dr. Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Bulancak Devlet Hastanesi, Özel Kent Hastanesi, Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi, Tirebolu Devlet Hastanesi, Espiye Devlet Hastanesi, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi, Şebinkarahisar Aile Sağlığı Merkezi, Özel Ada Hastanesi, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine değerlendirme ziyareti gerçekleştirildi. Değerlendirmeler Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı Komisyonu üyeleri Dr. Arife Yıldırım, Ebe Özlem Gürses, Ebe Meltem Çöpür ve Ebe Selvin Turan tarafından yapıldı. Tüm sağlık kuruluşlarına anne sütü ve emzirmenin önemi aktarılarak, desteklemek ve teşvik etmek amacıyla yürütülen projede emeği geçenlere teşekkür edildi. Bu program çerçevesinde gebelik döneminden başlanarak annelere “İlk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeğini emzirmesi” öğütlenmekte. Gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler “Bebek Dostu Hastane” unvanı almışlardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.