Dolar 18,8831
Euro 20,0097
Altın 1.111,21
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Bitmeyen bir yol hikayesi!

“Siyasetçiler ve yetkililer Batlama yolunu umursamıyor mu?”

Bitmeyen bir yol hikayesi!
Ekim 14, 2022 7:59 am
203

Batlama Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Hamdi Çakır, Batlama Karayolu ağının 30 kilometre uzunluğa sahip olduğunu ve ilk 5 kilometresinde TOKİ konutları, trafik şube müdürlüğü, tekstil fabrikaları, 200 adet esnaf ve sanayici, 2 adet ulusal market, 1 adet petrol istasyonu ve dahası yolun bitim noktasında ulusal düzeyde 2 adet maden suyu fabrikası bulunduğunu belirterek,  Batlama havzasının Giresun ticari faaliyetleri açısında çok ciddi değer taşıyarak, önem arz ettiğini kaydetti.  “AK Parti’ye yüzde 70 oy veren yöre halkına bu yol çilesi reva mı?” diye soran Çakır, “Batlama köprübaşından itibaren ilk 5 km mesafeye yapılacak olan duble yol çalışması sadece yol yapım işini üstlenen yüklenici firma tarafından bazı kısımları asfaltlanmış bazı yerlerinin zemin kazısı yapılmış ve iş tamamlanmamış vaziyette terk edilmiştir. Mademki ilk 5 km’lik yolda başlatılmış iş yarım bırakılacaktı kazısı yapılıp neden kazalara yol açabilecek şekilde sahipsizce terk edildi” açıklamasında bulundu.

Batlama Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Çakır, “Batlama grup yolunun bu çilesi yönetici, bürokrat ve hatta milletvekillerinin de bilgi sahibi oldukları halde umursanmamaktadır. 25 bin seçmene sahip olan Batlama havzası her seçimde AK Partiye % 70 oy desteği vermesine rağmen yıllardır süren bu yol çilesi seçmenlere revamıdır. Valimiz sayın Enver Ünlü’nün, karayolları yetkililerine bu yolun acilen bitirilmesi yönünde talimatları doğrultusunda 15 gün içinde bitirileceği sözü alınmış olsa da yol kaderine terk edilmiş durumdadır. Valimizi dikkate almayan karayolları yetkilileri gecesini gündüzüne katan ve 24 saatte 5 saat uykusu olmadığına inandığım sayın cumhurbaşkanımızı da dikkate almadığı kanaatindeyim” dedi.

“BATLAMA BÖLGESİNE ARITMA TESİSİ DE İSTEMİYORUZ”

Çakır açıklamasının devamında şunları kaydetti; “Sayın ak parti milletvekilleri, bu umursamaz, kimseyi kale almayan tavır içinde olan karayolları bürokratlarına sizler neden tavrınızı ortaya koymuyorsunuz. Ayrıca sayın ak parti milletvekilleri 25 bin kişinin yaşadığı bu bölgenin Batlama köprübaşı girişine arıtma tesisi yapımına göz yuman ve bu bölgenin 10 yıl sonra yerleşim alanlarını sağlık açısından tehdit edeceği malum tesisin yapımının acilen durdurulması ya da başka bir bölgeye yapımı konusu değerlendirilmesi gerekmektedir. Sayın AK Parti milletvekilleri; Batlama bölgesi halkına olan samimiyetinizi, bitmeyen yol çilesi ve yapılmasını istemediğimiz arıtma tesisinin başka bölgeye yapmakla bizlere gösteriniz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.