Dolar 18,8852
Euro 19,9325
Altın 1.099,79
BİST 5.134,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C

Bir film, üç ödül

Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Sinema Kulübünün çektiği “GÖRMEK” adlı kısa film, ödüle doymuyor. İki Türkiye birinciliği olan film, en son Türkiye üçüncüsü olarak göğsümüzü kabarttı.

Bir film, üç ödül
Aralık 8, 2022 8:05 am
171

Yaptığı kısa filmlerle her yıl Türkiye derecesi alan Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Sinema Kulübü bu yıl da Görmek adlı kısa filmiyle ödülden ödüle koşuyor. Türkiye’de kısa film alanında bir marka değer haline gelen okul, son filmiyle üç Türkiye derecesi elde etti.

Yönetmenliğini Esma AKÇA’nın yaptığı, başrollerini Hakan Güvenç ÖZYAZICI ve Yusuf ŞENLİKOĞLU’nun paylaştığı kısa film, ilk olarak “Mehmetçiğin İsim Babası Bigalı Mehmet Çavuş’un Gözünden Çanakkale Zaferi”  konulu Kısa Film Yarışması’nda Türkiye 1.si oldu.  Daha sonra,  ’10-16 Mayıs Vizyondayız’ Kısa Film Yarışması’nda yine Türkiye 1.si olan Görmek; en son ödülünü ise Kültür Bakanlığının desteklediği “Kısa’dan Hisse Kısa Film Yarışması”nda aldı. Burada Türkiye 3.sü olan film jürinin ve izleyicinin büyük beğenisini kazandı.

Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan GİMSAL Sinema Kulübü danışman öğretmeni Sinan KOCA: “Toplum mühendislerinin en başarılı olduğu alan sinemadır. Bir toplumu değiştirip dönüştürmenin en iyi yoludur kısa film. Modern hayatta, insanların dikat eşiği hızla azalmakta. O nedenle kısa ve vurucu videolar, insanlarla iletişim kurmanın en etkili yolu haline gelmektedir. Biz de kısa filmleri bu bilinçle yapıyor ve önemsiyoruz. Yaptığımız filmler, daha çok kök değerlerimiz ekseninde oluşuyor. Öğrencilerimiz böylece hem sanatla uğraşıyor hem de kültürel değerlerimizi öğreniyor. Yani eğitimin bir parçası olarak görüyoruz sinemayı. Yaptığımız filmlerle her yıl Türkiye birincilikleri almamız, doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Daha güzel ve başarılı filmler yapmak için aldığımız ödüller bizi yüreklendiriyor. Başarı, bir ekip işidir. Bizi her daim destekleyen okul müdürümüz Cemalettin Aydınoğlu’na, idarecilerimize ve öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.