Dolar 18,8694
Euro 19,9101
Altın 1.098,53
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Bu yanlıştan dönün

“Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler MYO taşınamaz”

Bu yanlıştan dönün
Aralık 22, 2022 7:59 am
153

Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Eğitim-Sen Şube Başkanı Tacettin Engin, Giresun Üniversitesi yönetimi tarafından Gazipaşa Yerleşkesinde bulunan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Bulancak ilçesine taşınmak istenmesinin düşündürücü olduğunu bildirdi. Engin, Giresun’un ve Giresun Üniversitesi’nin en köklü kuruluşlarından biri olan ve 1972 yılından bu yana kampüs simge haline gelmiş Gazipaşa Yerleşkesinde bulunan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun hazırlıksız ve acilen alınan bir dizi kararla köklerinden sökülerek Bulancak ve Piraziz ilçelerine taşınmaya çalışılmasına tepki gösterdi.

Engin, Atatürk Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında, “Üniversitemizin değerlerini kaybetmeye hiçbirimizin niyeti olmadığı bilinmelidir. Rektörlük Binamızın da Üniversitemiz de kalarak Karadeniz’in incisi haline gelmiş ve büyümeye gelişmeye devam eden Üniversitemizin her zaman arkasında olacağımızı duyurmak isteriz” dedi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Engin, üniversitelerin asli ve temel görevinin öğrencilerini kendi meslek dallarında hayata hazırlamak olduğunu belirterek, “Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, alanında uzman hocaları ile öğrencilerine mesleki bilgi ve becerileri aktarmak için 20 yılı aşkın bir süredir canla başla çalışmaktadır. Elbette her okulda ya da her kurumda olabilecek eksiklikler, fiziki yetersizlikler Yüksekokulda da mevcuttur. Ancak buna rağmen karşılıklı özveri ile bu sorunlar, eksiklikler bertaraf edilerek eğitim-öğretimin kalitesi en üst seviyede tutulmaya çalışılmaktadır. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu Bulancak İlçesine, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu Piraziz ilçesine olmak üzere, önce bir kısmını ardından da tamamını taşıma fikrinin ardında eğitim kalitesini artırmak, fiziksel imkânları yükseltmek, hem öğrencilerin hem de eğitimcilerin imkânlarını iyileştirmek amacını gerçekleştirmeyeceği aşikardır. Giresun Üniversitesi Giresun Teknik Bilimler Yüksekokulu için Bulancak İlçesi içinde hazırlanmış bir kampüs, yada daha düşük bir beklenti ile bir yüksekokul binası dahi bulunmamaktadır. Hali hazırda bir eğitim kurumunun yer değiştirmesi için fiziksel olanakların dahi sağlanmadığı düşünüldüğünde, olmayan bir kampüste, olmayan bir binada, olmayan atölyelerde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmek üzere GRÜ-TBMYO, Bulancak ilçesine taşınmak istenmesi şüphe ile karşılanmaktadır” dedi.

“EĞİTİMLERİ GİRESUN-BULANCAK ARASINDA SIKINTIYA DÖNÜŞECEKTİR”

“Öngörülen planlamaya göre, Bulancak ilçesinde bulunan Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler binasında öğrencilerimizin yarısının öğrenim görmesi, diğer yarısının Gazipaşa yerleşkesinde devam etmesi düşünülmektedir. Beyan edilen bu planda parçalara ayrılmış eğitim mekânları, şehrin 25 km mesafeli iki binasında gerçekleştirilecektir” diyen Engin şunları kaydetti;

“Herkesin maddi imkânlarının araç sahibi olmaya yetmediği bilindiğinden eğitimcilerin ve öğrencilerin bölünerek Giresun Bulancak arası eğitim öğretimi sürdürmesi mutlu ve huzurlu bir eğitim hayatı yerine sıkıntıya dönüşecektir.  Her iki yerleşkede birden ders vermek zorunda olan öğretim elemanları, günün bir bölümünde Bulancak’ta diğer bölümünde Giresun’da olmak zorunda kalacaklardır. Giresun Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun Bulancak ilçesine ilk aşamada taşınılması düşünülen binada, Elektrik, Elektronik, Makine, Mobilya, Tekstil, Moda, Grafik ve daha birçok atölye ve laboratuvarın hiçbirinin olmadığı ve bu laboratuvarların birçoğunun taşınarak değil neredeyse sıfırdan oluşturulması gerekliliği ortadadır.  Gazipaşa Yerleşkesine taşınması planlanan sağlık hizmetleri okulları için halen yapımı süren bir AKSU Sağlık Kampüsünün var olduğu unutulmamalıdır. Sağlık Kampüsünün sonuçlandırılması ile sağlık okullarının direk kendi kampüslerine taşınması kadar gerçekçi bir plan varken, maddi ve manevi kayıplara yol açacak bu taşınma eğitim öğretimde olumsuz etkiler doğuracaktır.”

“ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ BU KARARI GÖZDEN GEÇİRMELİ”

Giresun Üniversitesi yönetimini aldıkları kararı yeniden gözden geçirmeye davet eden Tacettin Engin açıklamasının devamında şunları söyledi;

“Bulancak Organize Sanayi Bölgesi ile ilişkilendirmek düşüncesi ile taşınması planlanan Giresun Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun Organize Sanayi Bölgesi kampüsünde bir binasıyadatemeli atılmış herhangi bir inşaatı bulunmamaktadır! Hatta böyle bir proje ya da çizilmiş bir plan paylaşılmadığından bir plan olmadığı ortadadır. Unutulmamalıdır ki, üniversiteler, eğitim kurumları “Kervan Yolda Düzülür”, “Gelin ata binmiş Ya Nasip demiş” prensibi ile çalışmamaktadır. Hazırlıksız, plansız, rızasız yapılan bu tür eylemler, öğrenci sayılarını düşürmekle kalmayarak birçok bölümün kapanmasına yol açacaktır. Uzun vadede bu durum şu an için Giresun Merkezde faaliyetini sürdüren ancak Bulancak ve Piraziz ilçelerine taşınmak istenen iki köklü kurumun yavaş yavaş kapanmasına neden olabilecektir.

Üniversitelerin Sanayiden izole olduğu ve kopuk bir eğitim sürdürdüğü düşünülmemeli, aksine 3+1 eğitim sistemini sürdüren yüksekokullarımızda bir tam dönemini sanayi ve işletmelerde fiili olarak çalışarak gerçekleştirmektedir. Zira bu sistem bu gerekçeler ile uygulanmaya başlanmış ve devam etmektedir. Her şeyden önce, evlatlarını üniversitelere emanet eden aileler, çocuklarının nerede kalacaklarını bilmeli ve huzurlu hissetmelidir. Bulancak ve Piraziz ilçelerinde yurt olmadığı kamuoyunca bilinmektedir. Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde adı geçen ilçelerde yurtlar tesis edilmeden ve buna yönelik planlamalar yapılmadan öğrencileri kendi başının çaresine bakmaya zorlamak eğitim öğretim anlayışına uygun düşünce şekli değildir. Aynı zamanda Giresun Merkezde barınma sağlayan öğrencileri mesken değiştirmeye zorlamak yada ulaşım yolu ile oluşacak yeni külfetle Bulancak ve Piraziz ilçelerine taşımaya sevk etmek ne öğrencilere, ne ailelere nede eğitim-öğretime olumlu bir katkı sağlamayacaktır. Üniversitemizin değerlerini kaybetmeye hiçbirimizin niyeti olmadığı bilinmelidir. Yüksekokullarımızın taşınmasının doğuracağı olumsuz sonuçları gözler önüne sererken Tarihi Rektörlük binamızın da üniversitemizin bir parçası, bir simgesi ve en köklü organlarından biri olduğunun bilinmesini isteriz. Rektörlük Binamızın da Üniversitemiz de kalarak Karadeniz’in incisi haline gelmiş ve büyümeye gelişmeye devam eden Üniversitemizin her zaman arkasında olacağımızı duyurmak isteriz. Bugün burada yapmış olduğumuz bu Basın Açıklaması ile Giresun Üniversitesi Rektörlüğünü, bu konu üzerinde tekrardan düşünmeye ve Giresun’umuzun, öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın huzurlu bir ortamda eğitim sürdürme hakkını tahsis etmeye davet ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.