Dolar 18,8892
Euro 20,0677
Altın 1.113,18
BİST 5.305,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 14°C

‘Büyük Taarruz/ Çılgın Türkler’in Zaferi’ kitabı yayımladı

Yazar, Osman Ağa ve Şehit Binbaşı Alparslan’nn kahramanlıklarını TRT’de ekranlara taşımıştı

‘Büyük Taarruz/ Çılgın Türkler’in Zaferi’ kitabı yayımladı
Ağustos 29, 2022 6:28 am
167

Giresun’u daha önce çok yönlü  olarak tanıtan TRT programcısı ve Araştırmacı/  Yazar Cevdet Cantürk’ ün ‘Büyük Taarruz/ Çılgın Türkler’ in  Zaferi’  adlı kitabı raflardaki yerini aldı.

Daha önce yazdığı Sakarya adlı kitabında Giresun’ un Milli Mücadele kahramanlarına geniş yer veren Cantürk, kitabında zafere giden yolun gerçek hikâyesini yazdı.

Yazar, Büyük Taarruz’ un 100. Yıldönümü nedeniyle ayrı bir anlam taşıyan kitabını, içeriğini askeri tarih belgeleri, gizli arşivlerin yıllar sonra gün ışığına çıkan raporları ve savaşçıların anlattıkları ışığında derledi. Yazarın, 176 sayfalık kitabında,  yanmış, yıkılmış, bitip tükenmiş bir memleket nasıl kurtuldu? Zafere giden yolda neler yaşandı? gibi kahramanlık destanı geniş şekilde cevabını buldu. Önceden TRT’ de Haber Anadolu adlı program yapan Cantürk,  Giresun’ u çok yönlü tanıtan özel bir program hazırlayarak takdir toplamıştı. Programında Araştırmacı/ Yazar, merhum Ö. Erden Menteşeoğlu ile söyleşi yapan Cantürk, 42. ve 47.alaylarımızı, Milli Mücadele kahramanlarımız Topal Osman Ağa, şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ile Afyon’ daki Giresun Şehitliği’ni ekranlara taşımıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.