Dolar 18,8879
Euro 20,0116
Altın 1.115,20
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Cemevin’de ‘Aşure Günü’ne katıldı

Vali Enver Ünlü, Çamoluk Kayacık Köyü Muhtarlığı tarafından Cem ve Kültür Evinde düzenlenen “Aşure Günü” etkinliğine katıldı.

Cemevin’de ‘Aşure Günü’ne katıldı
Ağustos 15, 2022 5:51 am
182

Vali Enver Ünlü etkinlikte yaptığı konuşmada, “İlahi bereket ve feyzin, ihsan ve keremin bollaştığı, yasımızı derinden yaşadığımız Muharrem günlerinde siz değerli canlarımızla, gönül dostlarımızla bir araya gelmekten onur duyduğumu belirterek hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek başladığı konuşmasında “Bizler için Muharrem ayı, Aşure günü ve Kerbela hadisesi önemli dersler içeren bir ibret tarihidir. Bu tarihi iyi okumak, iyi anlamak ve doğru dersler çıkartmak zorundayız. Bu anlamda Kerbela, mazlumun yanında durmayı öğütleyen ortak acımızdır. İnşallah bizler de Kerbela’dan aldığımız dersle, ‘rengine, diline ve dinine’ bakmaksızın her daim zalimin karşısında ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah Muharrem ikliminde birleşen ellerimiz hakikat adına ilelebet çözülmeyecek ve şerrin takipçilerine asla fırsat vermeyecektir. İnşallah Aşure bereketiyle keskinleşen bilinçlerimiz yardımlaşmayı, paylaşmayı ve şükretmeyi ilelebet sürdürecektir” dedi.

Vali Enver Ünlü’nün yaptığı konuşmanın ardından programa katılan muhtarlara hediye takdimi yapıldı. Kaynar Köyü Muhtarı Adnan Münüklü, Kayacık Köyü Muhtarı Faruk Kartal, Okçaören Köyü Muhtarı Hasan Mallı ve Hacıören Köyü Muhtarı Salim Kürkçü’ ye hediyeleri Vali Ünlü tarafından verildi. Dede Durmuş Günel mihmandarlığında Cemevi ziyareti ile devam ederek program, aşure ikramı ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.