Dolar 18,8791
Euro 20,1431
Altın 1.115,17
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Çevre yoluna karşı değiliz

Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Giresun Güney Çevre Yolu Projesi yatırımına asla karşı olmadıklarını bilakis projenin Gülyalı’ya yeni bir tanjant kazandıracağını ve dolayısıyla ticari ve sosyal alan ihtiyacı olan bölgeye nefes aldıracağını ifade etti.

Çevre yoluna karşı değiliz
Eylül 19, 2022 8:41 am
201

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ile Giresun Güney Çevre Yolu Projesi’nin Gülyalı İlçe giriş kısmının plajlar bölgesinde doğal alanı yok etmesi gerekçesiyle durdurma kararı ve sürecini yerinde inceledi.

“GÜNEY ÇEVRE YOLU PROJE TADİLATI ACİLEN YAPILMALIDIR”

Çakırmelikoğlu; “47 km. bir hattı kapsayacak Giresun Güney Çevre Yolu Projesi bilindiği gibi Ordu İli Gülyalı ilçesinden başlaması planlanmaktadır. Fakat Gülyalı Belediyemizin plajlar bölgesine viyadük ayaklarının inmesine yönelik yürütmeyi durdurma kararına itirazının ardından proje bugün yatırım aşamasını beklenmektedir. Gülyalı Belediye Başkanımız Ulaş Tepe ile detaylı yaptığımız inceleme de bölgenin doğal kumsal yapısının proje çizim hatasından dolayı tahrip edilmesini Güney Çevre Yolu Projesi’nin mimarlarından olan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası adına bizlerde arzu etmemekteyiz. Gülyalı girişinin küçük bir proje tadilatı ile geçileceğini daha net tespit etmiş bulunmaktayız. Giresun camiası adına bizim beklentimiz Gülyalı ayağı sürecinin proje tadilatı ile en kısa zamanda tamamlanması ve Giresun Güney Çevre Yolu Projesi’nin 2023 yılı ile yatırıma dönüşmesidir” dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na bilinçli ve olumlu yaklaşımlarından dolayı da teşekkür eden Gülyalı Belediye Başkanı Tepe,  “İlçemizin plajlar bölgesine yerleştirilmesi planlanan çevreyolu viyadük ayaklarının denizimizi kabul edilemeyecek düzeyde kirleteceğini ön görerek itirazda bulunduk ve projenin giriş kısmının deniz tarafından değil de dağ tarafından verilmesini önerdik ve bu doğrultuda hem plajlarımız kurtulmuş, hem de çevre yolumuz sağlıklı bir yatırıma dönüşmüş olacaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.