Dolar 18,8505
Euro 19,8445
Altın 1.097,65
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Çok Bulutlu
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Pts 17°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C

CHP’li Esen’den AKP’li Civelekoğlu’na cevap

Giresun geçerek, Ordu’nun Ünye limanına demir atan kurvaziyer gemisi üzerinden CHP ile AK Parti arasında başlayan karşılıklı tartışma İl Başkan Yardımcıları seviyesinde devam ediyor.

CHP’li Esen’den AKP’li Civelekoğlu’na cevap
Aralık 30, 2022 8:31 am
96

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ekrem Civelekoğlu’na cevap veren CHP İl Başkan Yardımcısı Burak Esen, doğal su kaynaklarını, dereleri sermayeye siz peşkeş çekmediniz mi? Dereli ilçemizi yerle bir eden,  canlar alan sel felaketinin sebebi sizin icat ettiğiniz HES’ler ve tekniğe aykırı yaptırdığınız köprüler, dere ıslahları değil mi? diye sordu.

Esen, AK Parti’nin 20 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak, “Yerelde iktidar olduğunuz bir çok belediye var. O belediyelerde bizim on yıldır yapamadığımızı iddia ettiğiniz hangi güvenli kaldırım ve konforlu yol ağını oluşturdunuz ve turizm merkezi olarak ön plana çıkardınız. Biz meydanlar yaparken, caddeleri yayalaştırıp şehrimize hizmet ederken, sizin Dereli ve Batlama yolunu yapmanıza kim engel oldu? Hızlı tren Tirebolu‘ya gelmeli, Harşıt vadisi canlanmalı dedik, sesiniz çıkmadı. Ordu çevre yolunu yaparken siz sadece seyrettiniz. 20 yıllık iktidarınızda hangi müteşebbise destek verdiniz de şehre bir ulusal otel kazandırdınız? HES ve denetimsiz maden ocakları ile sermaye odaklı çevreciliğinizin en acı gerçeğini tüm ülke, Şebinkarahisar ilçemizde, maden ocağının siyanür atıklarının depolandığı flotasyon tesislerindeki havuzların patlaması ile görmüştür. Yeşilırmak’ın kalbi Kelkit Vadisinin sırtına adeta hançer gibi indirdiğiniz, suları zehirleyen, gelecek mahsüllerin zehir içinde büyüyeceği, uzmanlarca Çernobil kadar önemlidir denilen çevre felaketinin üzerini hangi iktidar sadece idari para cezası ile kapatmıştır. Tarımsal gıdanın ve temiz içme suyunun gelecek yıllarda adeta hazine olacağı dünyamızda, Karadeniz’in incisi şehrimiz ilçeleri ve çevre illerde yapılan hepsi birer doğa katliamına dönüşen ve dönüşme ihtimali yüksel teknolojik gereksinimlerden uzak projeleri buyurun hep birlikte gezelim de görün iktidarınızda yapılan işlerin ne kadar çevre düşmanı ve yanlış işler olduğunu” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.