Dolar 18,8838
Euro 20,0373
Altın 1.098,11
BİST 5.249,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Deprem Anı Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı

Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı, il ve ilçe müftülükleri, eğitim merkezleri, dini yüksek ihtisas merkezleri ve Kur’an kursu hizmet binalarında deprem tatbikatı yapıldı.

Deprem Anı Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı
Kasım 4, 2022 6:46 am
140

Giresun’da, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle “Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi.  Müftülük binasında Vali Yardımcısı Muhammet Çiftci, İl Müftüsü Ramazan Topcan ve AFAD İl Müdürü Murat Cavunt’un da takip ettiği tatbikat, alarm verilmesiyle başladı.

Tatbikat 3 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da 81 il ile eşzamanlı başladı. Sirenlerin çalmaya başlamasıyla idari personel, din görevlileri ve Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu öğrencileri sıralar ile masaların yanında ‘Çök, kapan tutun’ yöntemini uyguladı. Binada bulunanlar güvenli bir şekilde tahliye edildikten sonra toplanma alanına gitti. Toplanma alanında AFAD Şube Müdürü Göksel Elifoğlu tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından tatbikat tamamlandı.

12 KASIM’DA 81 İLDE TATBİKAT DÜZENLENECEK

1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümü olan 12 Kasım’da ise AFAD koordinasyonunda Türkiye’de afetlere yönelik farkındalığı arttırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla 81 ilde tüm vatandaşların katılımıyla saat 18.57’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.