Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Çok Bulutlu
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 14°C
Sal 11°C
Çar 10°C

Depremzede kardeşleri için kumbaralarını açtılar

Hafızlık eğitimini sürdüren Kur’an kursu öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları depremden etkilenen kardeşleri için bağışladı.  

Depremzede kardeşleri için kumbaralarını açtılar
Şubat 16, 2023 8:12 am
25

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Giresun’dan yardım kampanyasına destekler artarak sürüyor.

Bu kapsamda AFAD koordinesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde “Türkiye İçin İyilik Vakti” sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Giresun İl Müftülüğüne bağlı Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi gören öğrenciler, Kur’an Kursu Öğreticisi Yunus Güneyin’in rehberliğinde kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları depremden etkilenen kardeşleri için bağışladı.

Öğrencilerin bağışını kabul eden İl Müftüsü Ramazan Topcan, öğrencilere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerin yaptığı fedakarlığın herkese örnek olması gerektiğini belirten İl Müftüsü Topcan, “Aziz milletimizin kadirşinaslığına ve cömertliğine bir kez daha şahit olduk. Depremin yaralarını sarmak için tüm Türkiye tek yürek oldu. Bu çalışmalar acıların biraz daha hafifletilmesine vesile oluyor. Bu zor günlerde diğer zamanlardan daha çok birbirimize ihtiyacımız var. Kardeşlerimize, desteklerimizle ve dualarımızla yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor. Bizler depremzedeler için toplanan ayni ve nakdi yardımların en kısa sürede bölgeye ulaştırılması için çalışıyoruz. Yardımlarını esirgemeyen Giresunlu hayırsever kardeşlerime de bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrencilerden Eymen Erdoğan ise, harçlıklarını depremzede kardeşleriyle paylaşmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Erdoğan, “Deprem görüntülerinden çok etkilendik.  Biriktirdiğimiz harçlıklarımızla depremzede arkadaşlarımıza yardım etmek istedik.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.