Dolar 18,8800
Euro 19,9832
Altın 1.109,51
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 13°C
Cts 12°C

Dönençay göleti ve sulaması tamamlandı

DSİ’den yapılan açıklamada, Şebinkarahisar Dönençay Göleti Sulaması inşaatının tamamlandığı bildirildi.

Dönençay göleti ve sulaması tamamlandı
Ekim 25, 2022 4:56 am
156

DSİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Şebinkarahisar İlçesi Dereçiftlik Köyü Kışla Deresi üzerinde 2014 yılında Dönençay Göleti inşaatımıza başlamıştık. Bu dere üzerinde 1,82 hm3 depolama hacmine sahip, temelden 50 m yüksekliğinde göletimizi inşa ettik ve işletmeye aldık. Bu göletimizi bir an önce faydaya dönüştürmek adına, hızlıca sulama inşaatına başladık ve geldiğimiz noktada sulama inşaatını da tamamlayarak, gölette depoladığımız suyu çiftçilerimizin kullanımına sunmaya başladık.

41 KM’LİK ŞEBEKE İLE 7 BİN 970 DEKAR ARAZİ DAHA SUYA KAVUŞTU

Şebinkarahisar Dönençay Göleti Sulaması ile birlikte 7 bin 970 dekar zirai tarım arazisi daha suya kavuştu.  Şebinkarahisar İlçesi’nde çiftçilerimizin modern sulama hizmetlerimizden faydalanması ve sulu tarım ile birlikte ürün kaliteleri ve desenlerinin artması için 41 km uzunluğunda bir sulama şebekesi inşa ettik. İnşa ettiğimiz bu şebeke ile birlikte 7 bin 970 dekar araziyi suya kavuşturduk. Tamamladığımız bu yatırımımızla birlikte ülke ekonomisine yıllık 14 Milyon TL katkı sunmuş olacağız” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.