Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Çok Bulutlu
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 15°C
Sal 11°C
Çar 9°C

Dünyaya gözlerini Giresun’da açtı

Antakya merkezde asrın felaketine yakalanan ve üst üste meydana gelen depremden canlarını zor kurtaran Büşra ve Ahmet çiftinin 3. çocukları dünyaya gözlerini Giresun’da açtı.

Dünyaya gözlerini Giresun’da açtı
Şubat 15, 2023 7:53 am
54

Anne Yetkin, “Sağ olsunlar çok güzel bir şekilde karşılandık. Hastane yönetimi olsun, hemşiresi, doktoru… Allah bin kere onlardan razı olsun” dedi.

NİLSU’YU EN KISA ZAMANDA KUCAĞINA ALMAK İSTİYOR

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkım, binlerce can kaybı ve yaralanmalara neden olan asrın felaketinden sağ olarak kurtulan anne adayları bebeklerini kapılarını kendilerine açan başka illerde dünya getiriliyor. Bu anne adaylarından bir tanesi de Antakyalı Büşra Yetkin. Birinci depremde evleri hasar gören ve ikinci deprem sonrası tamamen yıkılan Yetkin ailesi Trabzon’daki bir yakınlarının yanına gitmek için yola çıktı. 36 aylık hamile olan Büşra Yetkin yolda fenalaşınca Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve burada ameliyata alındı. Yetkin burada bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Nilsu ismi konulan bebek doğum sonrası ufak bir operasyon için ameliyata alındı. Nilsu başarılı gerçekleştirilen ameliyat sonrası yeni doğan yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Anne Büşra Yetkin ve baba Ahmet Yetkin, doğum sonrası başarılı bir operasyon geçiren Nilsu bebeği en kısa zamanda kucaklarına almayı bekliyor.

ANNE VE BEBEKLERİN DURUMU İYİ

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin, deprem bölgesinden gelen vatandaşları kendi memleketlerindeymiş gibi en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını söyledi. Şu ana kadar deprem bölgesinden gelen iki hamile kadının doğum yaptığını belirten Şahin, “Hem annelerimiz hem de bebeklerimiz sağlıklı durumda. Bir annemizin ve bebeğimizi taburcu ettik, bir annemiz ve bebeğimiz takip edilmekte, onun da sağlık durumu iyi.” şeklinde konuştu.

Evden çıkarken çocuklarından biriyle sarsıntı nedeniyle düştüğünü kaydeden Büşra Yetkin, “Bahçemiz zaten yıkılmıştı, yıkılan bahçenin üzerinden çıktım. Duvarlar, merdivenler hep yıkılmıştı, oradan çıktık.” dedi.

Yetkin, ev tamamen yıkılmadan eşinin evden kıyafet aldığını belirterek, “Mahallede sığınacak bir çadır vardı ona geçtik, iki gün boyunca bekledik, kimseyle iletişim kuramadık, telefonlar düzgün çalışmıyordu. İki gün sonra iletişim kurmak için oradan çıkmaya çalşıtık, çünkü sancılarım tutmuştu. Bir kaç gün buraya gelmek için araba bulmaya çalıştık” diye yaşadıklarını anlattı. Trabzon’dan kız kardeşinin üniversiteden bir arkadaşının kendilerini davet ettiğini aktaran Yetkin, “Biz Kahramanmaraş’a kadar gittik, onlar da bizi oradan gelip aldılar.” diye konuştu.

Yetkin, Trabzon’a giderken Giresun’da rahatsızlanınca durmak zorunda kaldıklarını dile getirerek şunları söyledi;

“Ameliyata aldılar, şu an çok şükür iyiyim. Bebeğim ameliyat oldu, o da bugün ameliyattan çıktı, onun da sağlık durumu şu an iyi her şey yolunda. Sağ olsunlar çok güzel bir şekilde karşılandık, hastane yönetimi olsun, hemşiresi doktoru Allah bin kere onlardan razı olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.