Dolar 18,8833
Euro 20,0887
Altın 1.101,37
BİST 5.222,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Ekiz: Kamuda tek tip güvenceli çalışmadan yanayız

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, “Ya İstiklal ya ölüm”  parolasıyla küllerinden doğan inanmış bir milletin fertleri olarak en kıymetli hazineleri olan Cumhuriyete hep birlikte sıkı sıkıya bağlı olacaklarını belirterek, aynı zamanda kamu çalışanlarının sorunlarını taleplerini gidermek için çaba ve gayret göstermeye devam edeceklerini bildirdi.

Ekiz: Kamuda tek tip güvenceli çalışmadan yanayız
Kasım 2, 2022 5:48 am
137

Ekiz yaptığı yazılı basın açıklamasında, tüm sözleşmeli personellerin kadroya alınmasını ve vergi diliminin %15’e sabitlenmesi isteyerek, kamu da tek tip güvenceli çalışmadan yana olduklarımı bir kez daha hatırlattı.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ekiz yaptığı yazılı basın açıklamasında, tüm sözleşmeli personellerin kadroya alınmasını ve vergi diliminin %15’e sabitlenmesi isteyerek, kamu da tek tip güvenceli çalışmadan yana olduklarımı bir kez daha hatırlattı. Tüm sözleşmeli personellerin artık iktidardan müjdeli bir haber beklediğini vurgulayan Ekiz, “Sözleşmeli istihdamın bugüne kadar kamuda büyük sorunlara yol açtığını her platformda dile getiriyoruz, Türkiye Kamu Sen bu konu da son derece nettir. Sözleşmeli 4/B, 4/C, vekil, fahri gibi buna benzer bütün güvencesiz çalışma uygulamalarının bir kenara bırakılarak güvenceli bir çalışma modeline acilen geçilmelidir. Bu hususta çalışanların beklentisi büyüktür” dedi.

“KAMU ÇALIŞANLARININ VERGİ DİLİMLERİ %15 E SABİTLENMELİDİR”

“Yıllardır dile getirdiğimiz ek zam refah payı enflasyon farkı konusunda ısrarcıyız ve ısrarla dile getirmeye devam edeceğiz” diyen Ekiz şunları kaydetti;

“Enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz. Ek zam ve refah payı verilmesi hususunda ısrarımız devam etmektedir. Enflasyon farkının altı ay sonun da değil aylık olarak maaşlara yansıtılması hususunda talebimiz söz konusudur. Enflasyon farkı bir zam değildir. Eriyen maaşların geç kalmış ve yeterli olmayan telafisidir. Altı ay sonunda verilen enflasyon farkı sadece dönemsel bir telafi içermektedir. Enflasyon farkı aylık olarak maaşlara yansıtılmalıdır. Bugüne kadar vergi dilimleri konusunda bir düzenleme yapılması gerektiğini ısrarla dile getirdik. Geçtiğimiz yıl yapılan değişiklikle asgari ücret kadar olan ücret kısımlarının gelir vergisinden muaf tutulmasının olumlu bir uygulama olduğunu ancak vergi dilimlerinde memur maaşları ile orantılı bir artış yapılmadığı için yeni mağduriyetler oluştuğunu vergi konusunda kamu çalışanlarının büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Kamu çalışanlarının vergi dilimleri %15 e sabitlenmelidir. Kamu da sayıları 110 bini bulan yardımcı hizmetler sınıfı personeli büyük bir ayrımcılığa tabi tutulmaktadır. Memurlara verilmiş olan pek çok hak yardımcı sınıflar personeline tanınmamaktadır. Bunların büyük bir çoğunluğu yüksek okul mezunu olup idari görevlerde çalışmaktadır. Bu sınıfta çalışanlara memur kadrosu verilmelidir. Kamu çalışanlarının sorunlarını çözecek sendika Türkiye Kamu Sen sağlık çalışanlarının sorunlarını çözecek olan sendikada Türk Sağlık Sen’dir. Kamu çalışanlarının merdiven altı sendikalara itibar etmemesi ve Kamu Sen çatısı altında mücadele etmeye davet ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.