Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C

Fındık fiyatında hedefe ulaşıldı

AK Parti Giresun Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Cemal Öztürk, fındık destekleme alımında ve fiyat istikrarında amaçlanan hedefe ulaşıldığını kaydetti.

Fındık fiyatında hedefe ulaşıldı
Ocak 2, 2023 6:26 am | Son Güncellenme: Ocak 2, 2023 6:29 am
120

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2022 alım kampanyasını değerlendiren Milletvekili Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla fındık alımıyla görevlendirilen TMO’nun 2022 yılında da regülasyon görevini başarıyla yerine getirdiği ifade etti.

200 BİN TON FINDIK SATIN ALINDI

Bakanlar kurulu tarafından TMO’nun 31 Aralık 2022 tarihine kadar fındık alımıyla görevlendirildiğini hatırlatan Milletvekili Cemal Öztürk, 22 Ağustos 2022 tarihi itibariyle alım kampanyasına başlayan ofisin bugüne kadar 25 bin tonu Giresun’dan olmak üzere 200 bin ton civarında fındık aldığını, bu miktarın da rekoltenin yaklaşık 3’e 1’ine denk geldiğini vurguladı. TMO’nun artık devlet adına fındıkta önemli bir aktör olduğuna dikkat çeken Öztürk, “AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar fındık üreticimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Fındık üreticileri adına bir kez daha sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlarımıza, TBMM Fındık Çalışma Grubu üyesi milletvekillerimize, TMO Genel Müdürü ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.

FINDIK 3 DOLAR BANDINDA!

Milletvekili Cemal Öztürk, 2022 yılı fındık alım kampanyasına ortama 54 liradan başlayan TMO sayesinde bugün serbest piyasada fındık fiyatının hep söylenen 3 dolar bandını aştığına dikkat çekerek, “Giresun kalite yağlı fındığın kilogramı serbest piyasada 60 liradan işlem görmekte. Bu da TMO’nun piyasayı nasıl düzenlediğinin ve üreticinin sahipsiz olmadığının en açık göstergesidir. TMO’nun olmadığı, üreticinin sahipsiz bırakıldığı bir fındık piyasasını düşünmek bile istemiyoruz. Ülkemize yıllık 2.5, 3 milyar dolar döviz girdisi sağlayan fındık AK Parti hükümetlerinde hiçbir zaman sahipsiz bırakılmamıştır. Üreticimizle, sanayicimizle ve ihracatçımızla birlikte fındıktan ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlamaya devam edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.