Dolar 18,8635
Euro 19,9014
Altın 1.097,25
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Giresun Belediyesi’nden Düşünce Okulu

Giresun Belediyesi, temel belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal, kültürel ve eğitim gibi faaliyetlerde de ilklere imza atmaya devam ediyor.

Giresun Belediyesi’nden Düşünce Okulu
Aralık 20, 2022 6:47 am
140

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun da büyük önem verdiği eğitim projelerine bir yenisi daha ekleniyor ve ‘Düşün mümkün kıl’ ilkesiyle Fındık Pazarı mevkiindeki Belediyenin Eski İmar Müdürlüğü Binasında faaliyet gösterecek ‘Düşünce Okulu’ kuruldu.

4 ay sürecek 5 farklı atölyenin yer alacağı ‘Düşünce Okulu’nda sınırlı sayıda kontenjana sahip atölyeler için son başvuru tarihi 13 Ocak olarak açıklandı.

Atölyelerin koordinatörleri ise; İletişim Atölyesi: İsmail Cem Feridunoğlu, Edebiyat Atölyesi: Hakkı Özdemir, Sosyoloji Atölyesi: Mustafa Bakırcı, Şehir Atölyesi: Mehmet Fatsa ve Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, Müzik Atölyesi: Selçuk Küpçü olarak açıklandı.

Giresun’da bir ilk olacak Düşünce Okulu’nda; atölyeler ve kütüphane vasıtasıyla gençlerin bir arada bulunup nitelikli sohbet edebilecekleri, kitap okuyabilecekleri, ilgi alanları hakkında araştırma yapabilecekleri ve uzmanların bilgilerinden faydalanabilecekleri bir ortam oluşturulacak.

Atölyeler vasıtasıyla ilgi alanlarına yönelik olarak katılımcıların kendilerini geliştirebilecekleri, fikir alışverişinde bulunabilecekleri ve kendilerini ilgi alanları üzerinde geliştirmeleri hedefleniyor.

Faaliyetler arasında her ay alanında uzman kişiler tarafından yapılacak olan söyleşiler de düzenlenecek olup, böylelikle katılımcılar uzmanlarla tanışma fırsatı bularak, bilgilerinden faydalanabilecekler. Her atölye, ayda 2 kez hafta içi belirlenen bir günde 17.00 ve 19.00 saatleri arasında uygulanacak. Her bir atölye katılımı 4 ay sürecek ve süreç sonunda katılımcılara belge verilecek.

Katılımcılar, atölye imkânının yanı sıra zenginleştirilmiş kütüphaneden de yararlanabilecek, ihtiyaç duydukları kaynakları temin ederek, ilgi alanlarına göre kütüphaneden seçtikleri kitapları okuyabilecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.