Dolar 18,8524
Euro 19,8450
Altın 1.097,75
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Çok Bulutlu
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Pts 17°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C

Giresun değişiyor ve gelişiyor

Başkan Şenlikoğlu; “Gecemizi gündüzümüze katıyoruz”

Giresun değişiyor ve gelişiyor
Aralık 31, 2022 6:44 am
97

Giresun Belediyesi, 2022 yılında da uyguladığı Mega projelerle ses getirdi.

Yıl içerisinde 4 Mega projeyi halkın hizmetine sunan Giresun Belediyesi, 7 projenin de startını verdi. Modern bir değişim ve dönüşümle birlikte bambaşka bir çehreye kavuşan Giresun’da projeler art arda halkın hizmetine sunuluyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, ‘Vizyon 2028’ misyonuyla göreve talip olurken vaat ettikleri tüm projeleri şehre kazandırmak için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Başkan Şenlikoğlu, “Güzel şehrimiz Giresun’umuzda kıymetli vatandaşlarımızın hizmetkarı olduk. Bunun için gururluyuz ve oldukça mutluyuz. Biz hiç hayal satmadık. Yapacağımız projeleri halkımızla paylaştık. Bu projeleri de vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Giresun’umuzun çevre iller ile yarışabilir bir hale gelmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Hamdolsun bu konuda epeyce yol aldığımız taraflı tarafsız her kesim tarafından dillendiriliyor. Bu şehri geliştirmeye, değiştirmeye ve güzelleştirmeye kararlıyız.” dedi.

“Giresun’umuza yakışan bu projelerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor olmak, vatandaşlarımızın bu projelerimizden memnuniyet duyuyor olması bizlerin yaptığı işteki mutluluğunu ve Giresun için çalışmanın haklı gururunu yaşatıyor.” diyen Başkan Şenlikoğlu, “Türkiye Yüzyılı’nda Giresun’umuzu güzelleştirmeye ve hak ettiği noktaya taşımak için tüm ekibimiz ve ikili ilişkilerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Bu projelerimizin gerçekleşmesinde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlarımıza ve Giresun’da taş üstüne taş koymaya gayret eden herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

2022’DE HAYATA GEÇEN PROJELER:

PLAJLAR BÖLGESİ: (Karadeniz’de 2 kilometrelik uzunluğuyla en uzun plajları arasında yer alan plajda 7400 m2 yeşil alan, 50 araçlık kapalı otopark, 900 m2 taş amfi tiyatro (konser ve etkinlikler için), 3 adet iskele, 200 m2 çocuk su parkı, kumsal kotunda ahşap yürüyüş yolları, 100 bisiklet park yeri, kent bisiklet istasyonu, kamp alanı, 3 adet çocuk macera parkuru, 6 adet wc/duş ve bebek bakım ünitesi, sahil güvenlik ve cankurtaran merkezi, 4 adet çay kahve kioksu, mescit, güvenlik noktası ve 6 adet plaj işletmesi bulunuyor.)

PAZAR CADDESİ: (4000 metre uzunluğundaki proje kapsamında, caddenin altyapısında içme suyu ve yağmur suyu şebekeleri güçlendirildi. Küp taş kullanılarak modern ve geniş kaldırım çalışması, yeni refüjler, enerji hatlarının yer altına alınması ve dekoratif aydınlatma uygulandı.)

ÇITLAKKALE VE KUMYALI BİLGİ EVİ: (Çıtlakkale Bilgi Evi’nde 6 derslik, 1 kütüphane, 1 bilgisayar sınıfı (9 bilgisayar), 1 sinema salonu, 300 m2 yeşil alan, 20 atölye, Kumyalı Bilgi Evi’nde ise 1 kütüphane, 4 derslik, 6 bilgisayarlı bilişim sınıfı ile 20 atölyenin yanı sıra gezi ve turnuva etkinlikleri de yer alıyor.)

2022’DE BAŞLAYAN PROJELER:

AKSU ENGELSİZ YAŞAM EVİ: (Aksu Mahallesi Mehmet İzmen Caddesi 51 Nolu Sokak’ta (Spor Lisesi yanı) bulunan 240 metrekarelik iki katlı binaya uygulanacak olan proje kapsamında; hukuk birimi, psikolojik destek birimi, istihdam birimi, psikolojik destek birimi, sağlık birimi, kütüphane, 2 adet el sanatlarına yönelik atölyeler, mutfak, yemekhane, proje web sitesi ve müzik atölyesi yer alıyor.)

SOKAKBAŞI PROJESİ: (Projenin toplam alanı bin 100 metrekare olup iki katlı olarak inşa edilecek. Projede zemin katta 9, 1. katta 9 dükkan olmak üzere 40-45 metrekare büyüklüğünde toplam 18 dükkan, kadın kooperatifinin kullanabileceği yöresel ürün ve hediyelik eşya satışına uygun dükkanlar ile kafede yer alıyor. Projenin 2. etabında ise 1. etap karşısındaki alan için projelendirme süreci tamamlandıktan sonra yapım işi ihalesi gerçekleşecek. 2. etap proje alanı ise yaklaşık bin 500 metrekare olup, proje kapsamında çevre ve meydan düzenlemesi ile 6 adet 30 metrekare büyüklüğünde satış dükkânı bulunuyor.)

DOĞU PARK- GALERİCİLER SİTESİ: (32 bin metrekarelik bir alana uygulanan proje içeriğinde; 20.000 m2 yeşil alan, 3.500m2 kapalı alanda 45 adet galeri ve çeşitli amaçlar ile kullanılabilir dükkan, ATM bölgesi, zabıta noktası, 9.820m2’lik çevre düzenleme çalışması, 2 adet futbol sahası, 2 adet basketbol sahası 2 adet voleybol sahası, 2 adet tenis kortu, 1 adet bekçi kulübesi, 3.740 metre yürüyüş yolu, futbol sahalarının olduğu bölümde, kafeterya, açık ve kapalı bekleme alanları, görevli odaları ile soyunma odaları gibi imkanlar yer alıyor.)

MİLLET BAHÇESİ: (24 bin 160 metrekarelik bir alana projelendirilen ve Giresun’a yapılmış en modern ve en kapsamlı sosyal donatı alanı olan proje içeriğinde; koşu yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun alanı, açık otopark, peyzaj donatı alanları, yaya yürüyüş yolları ve tematik bahçeler yer alıyor.)

UZUNCAKUM BALIKÇI BARINAĞI VE SU ÜRÜNLERİ: (Türkiye’nin en büyük balıkçı barınağı olacak projede büyük mendirek uzunluğu 935 metre olup, 260 metre uzunluğunda tali mendirek bulunuyor. Rıhtım uzunluğu 768 metre, çekek yeri uzunluğu ise 360 metre olarak projede yer aldı.)

AB ATIK SU PROJESİ: (22 Milyon Euro bedelli İPA-2 Programı çerçevesinde Avrupa Birliği desteğiyle uygulanacak olan projede tesisin yapımı ve mahallelerin kanalizasyon bağlantıları çalışmalar başladı. Proje kapsamında 32 km uzunluğunda atık su kolektörü ileri arıtma sistemi uygulanarak atık su Karadeniz açıklarına verilecek olup, proje 2,5 yıl içerisinde tamamlanacak. Projenin maliyetinin %77’i Avrupa Birliği, %9’u Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, %14’ü ise Giresun Belediyesi tarafından karşılanacak.)

KALE KENTSEL DÖNÜŞÜM: (Kale Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 3,61 hektarlık alan daha önce riskli alan ilan edilmiş ve hazırlanan proje Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından kabul edilmişti. Proje alanı içerisinde yer alan 12 adet tescilli esere ait rölöve ve restitüsyon projeleri hazırlandı, bu eserler arasında belediyeye ait bir adet taşınmaz da var. Bu taşınmazlar bakanlık tarafından ayrılan ödenekler çerçevesinde yapıların restorasyonları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.)

FATİH CADDESİ YENİLEME: (Bulancak Durağı kavşaktan başlayıp sahil karayolu bağlantısıyla sona eren 800 metrelik Fatih Caddesi projesinde; altyapı, üstyapı yenileme, yeşil kaldırım, araç yolu daraltma kaldırım genişletme, aydınlatma ve otopark ceplerinin yer aldığı modern yenileme çalışması gerçekleştirilecek.

ALTYAPI ÜSTYAPI DOLU DOLU GEÇTİ

Bunların yanında 2022 yılı içerisinde altyapı ve üstyapı yatırımları da hız kesmeden devam etti.

32 bin ton (39 km) asfalt döküldü.

Şehirdeki park sayısı 75’e yükseltildi.

2 bin 600 metre imar yolu açıldı.

2 bin metreküp taş duvar çalışması yapıldı.

5 bin 500 metreküp betonlama ve beton yol çalışması yapıldı.

1100 metre betonarme istinat duvarı yapıldı.

2000 metre ferforje montajı, 1200 metre lento çalışması gerçekleşti.

54 bin metrekare parke yol ve kaldırım çalışmaları gerçekleşti.

Altyapıda ise kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyunda toplam 24 bin metrelik çalışma yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.