Dolar 18,8869
Euro 20,1603
Altın 1.116,56
BİST 5.326,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Giresunspor modeli ses getirdi

Başkan Karaahmet, “Futbol kulübü yönetilebilir olmalı. Ekonomik olarak doğru yönetilmeli. Ben veya benden sonra gelecek yönetimler yönetilmemiş dememesi lazım” dedi

Giresunspor modeli ses getirdi
Eylül 29, 2022 6:32 pm
202

Bitexen Giresunspor Kulüp Başkanı Hakan Karaahmet, Tivibuspor’da Total Futbolun canlı yayın konuğu oldu. Başkan Karaahmet, Türk futbolunda fazlasıyla dikkat çeken ‘Giresunspor Modeli’ni anlattı.

Karaahmet, “Dört büyükler dediğimiz takımlarımız var. Onların ihtiyaçları ve beklentileri üzerine kurulmuş bir futbol dünyası var. Geriye de 15 takım kalıyor. O takımların başka bir dünyada yaşadığı gerçekler var. İkisini de birbirinden ayırmak gerek. Ben hep şunu söylüyorum. Benim kulüp başkanı arkadaşlarım, “Başkanım bunu nasıl yapıyorsunuz? Bunu nasıl yürütüyorsunuz?” diye soruyor. Bunun birçok dengesi var. Ekonomik olarak yönetilebilir olması lazım. Teknik kadrolarının yönetilebilir olması lazım. Çıkarken nasıl çıktınız. Çıktıktan sonra Süper Lig’de nasıl kaldınız diyorlar. Süper Lig’de Giresunspor’un olması gerekiyor. Geçen sene ilk 6 haftada 1 puan alan Giresunspor’a herkes düştü gözüyle baktı. Çıktığımız sene de Giresunspor çıkamaz diyordu. Daha iddialı takımlar vardı. İsim futbolcuları alanlar vardı. Biz de bunların tamamının doğru olmadığını iddia eden bir takımız. Biz takım olmalıyız ve bir model üzerinden yürümemiz lazım. Ben geldikten sonra Süper Lige çıktık ve ilk senemizde kaldık. İlk hedefimiz burada kalıcı olabilmekti. Hedeflerimizi belki revize edebiliriz ama geçen sene en zorlardan bir tanesiyle karşılaştık. Geçen sene 6 haftada 1 puan topladık. Geçen senelere baktık. Bunu yapanla düşmüştü. Bir iki takım var küme düşmeden kurtulmuştu. Giresunspor bunu son 5 maça kala tamamlamıştı.

Giresunspor modeli dediğimiz bu. Bütçeyi yönetilebilir yapmak. Bu futbolcuyu almalısın, etmelisin diyenler oldu. O anki heyecanla aldığımız futbolcular onlar. Sonra onlar işin içinden çıkılamaz yük oluyor. Biz tedirginlik yaşamadan transfer yaptık. Futbolda yenmek yenilmek var. Üç sonuçlu oyun içindeyiz. Her şey var. Futbol kulübü yönetilebilir olmalı. Ekonomik olarak doğru yönetilmeli. Ben veya benden sonra gelecek yönetimler yönetilmemiş dememesi lazım. Çok önemli yerlerde bulunan takımlar problemler yaşıyor. Bu örnekler varken hata yapmamak lazım. Geçen sene hocamızla konuşurken bütçeyi diğer takımların bütçesiyle karşılaştırdık. Biz doğrularla başarı yakaladık. O Giresun modelini herkesin uygulaması lazım. 19 yaşındaki futbolcular Avrupa’da genç değil. Biz de onlara hemen şans vermiyoruz. Biz onlara şans vermeyi istiyoruz. Doğru futbolcularla onlarla bir araya gelmek istiyoruz. Onları satabilirsek Giresunspor modelini kurgulamış olur, geleceğini kurtarmış oluruz. Geçen sene Galatasaray’ı yendik. Yolda kimi görsem santrafor alacak mısınız diyordu. Ben de öyle düşünüyordum ama doğru şeyleri yapmazsak belki bugün Giresunspor burada olmazdı. Biz tercihleri ilk 11’i maçtan önce yapıyoruz. Maçtan sonra yorum yapmak en kolayı. Taraftar duygusu. Maçtan önce anket yapmak lazım. Yüzde 80’i aynı şeyde buluşurlar. Maçtan sonra sonuçlara göre hiçbir teknik direktörün kadrosu doğru bulunmaz. Giresunspor modelinde futbol yönetilebilir olması lazım. Ekonomik a yakları da doğru oturması lazım. Ben başkan olduğumda o anki borçları gördüğümde bir insan borçları görür ve seçime giderdi. Zor şartlardı. Biz bu hataları yapmayalım dedik ve böyle bir model üzerine kendimizi hazırlayalım diye yola çıktık. Bugüne kadar geldik. Bu model bu sezon tuttuğunda beni ve hocamızın doğruları taçlanacaktır.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.