Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 20°C
Pts 15°C
Sal 11°C
Çar 10°C

Gün birlik ve dayanışma günü

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler Giresun’da da büyük korku ve paniğe neden oldu. Giresun zangır zangır sallandı.

Gün birlik ve dayanışma günü
Şubat 7, 2023 5:21 am
51

Türkiye dün gece 4.20 sıralarında merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 ve dün saat 13.26 sıralarında merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7.6 şiddetindeki depremlerle sarsıldı. 6 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde binin üzerinde ölü ve binlerce yaralı bulunuyor.

AFAD, UMKE, AKUT, 122 VE İTFAİYE EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNDE

Giresun’dan AFAT, UMKE, AKUT, Giresun, Espiye ve Bulancak İtfaiye Müdürlüğü’nden 63 kişi ve 13 araçtan oluşan ekip deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarına destek vermek için depremin yaşandığı illere gitti.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde dün saat 13.26 sıralarında meydana gelen 7.6 şiddetindeki deprem Giresun’da ciddi anlamda hissedildi. Depremi ev ve işyerlerinde hisseden vatandaşlar kendilerini dışarıya attı. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ayakta tedavi gören hasta ve yakınları deprem paniğiyle hastaneyi boşalttı. Sarsıntılar sonrası ülke genelinde tüm okullar 13 Şubat’a kadar tatil edildi.

GİRESUN DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Giresun valiliğinin koordinesinde kurum ve kuruluşlar tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Depremzedelere ulaştırılmak üzere kullanılmamış kıyafet ve ihtiyaç malzemeleri vatandaşlar tarafından kurumlarca açıklanan toplama merkezlerine getirilerek teslim ediliyor. Toplanan yardımlar Giresun Valiliği koordinesinde deprem bölgelerine ulaştırılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.