Dolar 18,8829
Euro 20,0317
Altın 1.099,04
BİST 5.235,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Hem üretiyorlar, hem süslüyorlar

10 bin metrekarelik seramızda çiçek ve bitkilerimizi yetiştirerek tasarruf sağlanıyor.

Hem üretiyorlar, hem süslüyorlar
Kasım 7, 2022 8:12 am
137

Giresun Belediyesi kendi serasında kendi çiçeğini üreterek, hem Giresun’un güzelliğine güzellik katıyor, hem de büyük tasarruf sağlıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma kapsamında, şehir genelindeki park, bahçe, orta refüj, sokak ve cadde kenarlarındaki yeşil alanlarda kullanılmak üzere çiçek ve bitkiler üretiliyor.

Aksu Mahallesi 51 Nolu Sokak’ta yer alan ve 1990 yılında faaliyete geçen serada yazlık ve kışlık olmak üzere birbirinden farklı türlerden çiçek üretilerek şehir rengârenk bir görünüme kavuşturuluyor.

10 bin metrekarelik serada sürdürülen çalışmalarda; hercai, nergis, şeker tabağı çeşitleri, menekşe çeşitleri, çuha çeşitleri, papatya, aslanağzı, lale ve unutma beni çiçekleri yetiştiriliyor. Kış çiçekleri grubundan da; begonya çeşitleri, Rus karanfili, sarı ve turuncu gül ile lale toprakla buluşturuluyor.

Serada 50 bin kış ve 50 bin de yaz olmak üzere yılda toplam 100 bin tüpleme yapılıyor. Çiçekler 1 ile 1,5 aylık süre içerisinde dikime hazır hale gelirken, genellikle Atapark, liman mevkii refrüjleri, valilik meydanı ve çevresinde kullanılıyor.

Serada bitki olarak ise; zakkum, telgraf, kamelya, abelya, elberis, palmiye, kartopu, oya, manolya yapraklı ve yapraksız ile Ihlamur yetiştiriliyor.

Şu sıralar şehir geneline hercai, nergis, şeker tabağı çeşitleri, menekşe çeşitleri, çuha çeşitleri, papatya, aslanağzı, lale ve unutma beni çiçekleri dikilerek Giresun’un güzelliğine güzellik katılıyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise belediye serasında yaptıkları üretimle birlikte önemli oranda bir tasarruf sağladıklarının altını çizerek: “Şehrimizin yeşil alan kapasitesini artırmak ve göze hoş gelen bir görünüm kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan park, bahçe, orta refüj, kavşaklar ile sokak ve caddelerimizin kenarlarında yer alan yeşil alanlarda kullanmak üzere kendi çiçek üretimimizi yapıyoruz. Bu çalışmamızla birlikte hem giderlerimizden tasarruf ediyoruz, hem de şehrimizin yeşil alan dokusuna renk katıyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.