Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Çok Bulutlu
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 15°C
Sal 11°C
Çar 9°C

HEM’den sıcak yardım

Depremin acısını yaşayan Giresun’da üretilen polar battaniye, bere, atkı ve polar pançolar depremzedeleri ısıtacak.

HEM’den sıcak yardım
Şubat 11, 2023 6:39 am
44

Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü usta öğretici ve kursiyerler, depremzedeler için başta polar battaniye olmak üzere bere, atkı ve polar panço üretiyor. Üretilen 500 battaniye ve diğer ürünlerin bir kısmı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere gönderildi. Merkez Müdürü Salih Uzun, depremzedelere bir nebzede sıcacık bir yarım eli uzatma adına üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Depremzedeler için bin adet polar battaniye üretmek için kolları sıvadıklarını belirten Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Uzun, ilk etapta hızlı bir şekilde üretilen 500 adet battaniyenin deprem bölgesine gönderildiğini söyledi. Battaniyenin yanı sıra depremzedeleri sıcak tutacak olan bere, atkı ve polar panço da ürettiklerini aktaran Uzun, “Sağ olsunlar hocalarımız ve kursiyerlerimiz, bu konuda çok ciddi emek sarf etti. Bölge halkının acısını hafifletmek adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi. Uzun, depremde hayatını kaybeden vatandaşların defin işlemlerinde kullanılmak üzere kefende kesildiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.