Dolar 18,8865
Euro 20,0206
Altın 1.104,57
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 12°C

Kar ile mücadele için kararlar

Giresun’da, “2022 Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı” gerçekleştirildi.

Kar ile mücadele için kararlar
Aralık 1, 2022 7:51 am
120

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde Vali Enver Ünlü başkanlığında yapılan toplantıda, kış mevsiminde oluşabilecek olumsuz hava şartlarında alınacak tedbirler görüşülerek bir dizi kararlar alındı.

Vali Ünlü, kış mevsimiyle birlikte kurumların yetki alanlarına göre yol ağı haritalarını hazırlayarak müdahale edilecek yerin, yol ağı dışında veya sorumluluk alanı sınırında olması durumunda, yol ağı en yakın ilgili kurumlar tarafından koordineli bir şekilde müdahale edilmesi, ana yolların açılmasının ardından tali yolların da açılması, tali yolun aciliyetine binaen öncelikle açılmasının gerekmesi durumunda, ana yolların açılmasını beklemeksizin müdahale edilmesini isteyerek, yoğun araç trafiği olmayan yollarda kar yağışı devam ederken acil durumlar dışında kesinlikle karla mücadele çalışmasının yapılmamasını istedi.

HASTA VE TABURCU EDİLEN VATANDAŞLARLA İLGİLİ KOORDİNASYON SAĞLANACAK

İl genelinde sürekliliği devam eden (diyaliz, doğum vb) hastaların, sorumluluk bölgelerindeki sağlık kuruluşları tarafından önceden tespitlerinin yapılarak, beklenen durum öncesinde gerekli tedbirlerin alınarak konu resmi ve özel sağlık kuruluşlarına, İl Sağlık Müdürlüğünce bildirilerek koordinasyonu sağlayacak.Acil durum süreci devam ederken sağlık kuruluşları tarafından taburcu edilmesine karar verilen hastaların ikametgâhları (özellikle köylerde ikamet edenlerin) göz önünde bulundurularak, gerek görüldüğünde İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi ile koordine edilerek ulaşım bilgisi alınacak, taburcu süreleri tekrar gözden geçirilerek konu İl Sağlık Müdürlüğünce resmi ve özel sağlık kuruluşlarına bildirilerek koordinasyonu sağlanacak.

ASILSIZ İHBARDA BULUNANLARA İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ya da 112 görevlileri tarafından yönlendirilen önceliklendirilmiş acil durum ihbarları için, yol açma çalışmalarında yetki alanı gözetmeksizin olaya müdahale edilecek olup karla mücadele kapsamında asılsız ihbarda bulunan ve mağduriyete neden olan vatandaşlara kabahatler kanununca yasal işlem yapılacak.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAYAN ARAÇLAR TRAFİĞE ÇIKARILMAYACAK

Kar lastiği olmayan, zincirsiz, takozsuz ve çekme halatsız araçların trafiğe çıkmaması için gerekli uyarılar yapılacak. Kolluk kuvvetlerince, tedbirsiz yola çıkan ağır vasıtalar özellikle uyarılarak, kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemeye başladığı andan itibaren ise ulaşıma devam ettirilmeyip uygun alanlarda bekletilecek.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

Uzun süreli elektrik kesintisi durumlarında haberleşmenin aksayabileceği (cep telefonu şarjı, gsm operatörlerinin enerjisiz kalması), hastaların mağduriyet yaşayabileceği (sağlık için kullanılan cihazların çalışmaması) gibi genel hayatın olumsuz etkilenebileceği düşünülerek, elektrik kesintilerinin en kısa sürede giderilebilmesi amacıyla, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. veya yerel elektrik sağlayıcı kurum ve kuruluşlarca trafolara ve enerji hatlarına müdahalede bulunacak personel ve araç gereçlerin planlamasının yapılarak, hazır hale getirilmesi ve mağduriyetlerin en aza indirgenmesi sağlanacak.

EVSİZ VE KİMSESİZ KİŞİLERİN BARINMASI SAĞLANACAK

Evsiz, mekânız ve kimsesiz kişilerin barınmaları; İl ve İlçe Belediyeleri veya İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanacak.

BALIKÇILAR SMS İLE UYARILACAK

Ani hava olaylarının (fırtına, aşırı yağış vs) Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından AFAD’a bildirilerek balıkçılara Kısa Mesaj (SMS) yoluyla uyarıda bulunulması sağlanacak.

SOKAK VE YABAN HAYVANLARININ OLUMSUZ ETKİLENMEMESİ İÇİN TEDBİR ALINACAK

Çetin kış şartlarında sokak hayvanlarını olumsuz etkilenmemesi için İl ve İlçe Belediye Başkanlıklarınca gerekli tedbirlerin alınarak vatandaşlar bilgilendirilecek, benzer tedbirler Valilik ve Kaymakamlıklarca da alınacak, yaban hayvanları içinde aynı şekilde ilgili kurumlar tarafından gerekli önlemler alınacak. Genel hayatı olumsuz etkileyebilecek risklerin azaltılması için, kurumların tam bir koordinasyon içerisinde hareket etmeleri sağlanacak.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.