Dolar 18,8641
Euro 19,8545
Altın 1.097,76
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Çok Bulutlu
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Pts 16°C
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C

Kitapla Hasbihal projesi öğrencilere çok şey katıyor

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yerel projeler kapsamında yürütülen “Kitapla Hasbihal” projesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılında da devam ediyor.

Kitapla Hasbihal projesi öğrencilere çok şey katıyor
Aralık 29, 2022 7:25 am
105

Proje kapsamında öğrencilere kitap okuma alışkanlığı ve okuduğunu anlama becerisi kazandırmak amacıyla okullarda kitap okuma etkinlikleri düzenleniyor. Öğrenciler, okudukları kitaplarla ilgili Karikatür, Resim, Şiir, Slogan, Fıkra, Masal gibi çıktılar ile etkinliği pekiştiriyor. Kitap okuma sonrasında öğrencilerin çıktılarının farklılığı, öğrencilerin üretken ve analitik düşünme becerilerini geliştirmekte ve okuma sürecini istekli bir hale getiriyor. Kitapla Hasbihal projesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılındaki ilk faaliyeti 19 Eylül İlkokulunda gerçekleştirildi. Okuma etkinliği İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile Şube Müdürleri Önder Kılıç ve Şakir Marancı, AR-GE birimi üyeleri ile okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kitap okuma etkinliği sonunda öğrencileri motive etmek adına sınıflarında en fazla kitap okuyan 4 öğrenciye Müdür Tosunoğlu tarafından hediyeler verildi. Tosunoğlu, Bu tür etkinlerin önemine vurgu yaparak, “öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanma, okuduklarını değerlendirip yorumlama becerisine, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanarak, duygu ve düşüncelerini en doğru olarak ifade edebilmelerine olumlu katkılar sağlıyor” dedi. “Kitapla Hasbihal” projesi okuma etkinlikleri eğitim öğretim yılı boyunca il genelindeki farklı okullarda uygulanarak devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.