Dolar 18,8821
Euro 19,9888
Altın 1.100,55
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Kozluca: Engelsiz Yaşam Merkezi projesi gerçeklikten uzak

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Kozluca, Giresun Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin incelendiğinde, gerçeklikten uzak, ihtiyaca cevap vermeyen ve sadece yapmış olmak için yapılan bir proje olduğunu savundu.

Kozluca: Engelsiz Yaşam Merkezi projesi gerçeklikten uzak
Kasım 14, 2022 8:01 am
122

Engelsiz Yaşam Merkezleri’nin engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmak ve sosyal yaşamda aktif olabilecekleri bir yaşam alanı yaratmak amacıyla kurulduğuna dikkat çeken Kozluca, “Kurulan Engelsiz yaşam merkezlerini incelediğimizde bünyesinde sinema salonları,  engel  durumuna göre değişen eğitim sınıfları, konferans salonları, kütüphane, fizyoterapi, spor salonları, resim atölyeleri, engelsiz yaşam bahçesi, hobi odası  engelsiz park alanı gibi birimlerin bulunduğu görülmektedir” dedi.

Projenin takipçisi olacaklarını bildiren CHP İl Kadın Kolları Başkanı Kozluca, “120 metrekare taban alanlı iki katlı binanın projesinde ise bu vasıflar olmadığı gibi projenin incelenmesinde sadece psikolojik destek birimi ve 2 atölye bulunduğu görülmektedir. Benzerleri incelendiğinde belki de ülkedeki en küçük ve yetersiz Engelsiz Yaşam Merkezi ilimizde açılmış olacak ve bu haliyle idari bir birim, bir iletişim ofisi olmaktan öteye gidemeyecektir. Amaç engelli bireylerimizin sosyalleşmesi iken ne yazık ki binanın bulunduğu yer ulaşım açısından da Engelsiz bireyler ve aileleri açısından da zorluk taşıdığı ortadadır. Bu konuda belediye yetkililerinden engelli bireyler ve ailelerin sorunlarına cevap verebilecek daha gerçekçi adımlar bekliyoruz. Giresun halkının bu sürecin yakın takipçisi olacağımızı bilmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.