Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C

Küçük Ölçekli Balıkçıların dikkatine!

Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklemesi Tebliği   Resmi Gazete’de yayımlandı.

Küçük Ölçekli Balıkçıların dikkatine!
Ocak 26, 2023 8:07 am
71

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından deniz ve iç sularımızda avcılık faaliyeti yürüten küçük ölçekli balıkçılara destekleme ödemesinin gerçekleşmesi için Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklemesi Tebliği   Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve iç sularımızdaki tüm balıkçı teknelerin dâhil olduğu bu desteklemede, gemi boylarına göre birim destekleme tutarları geçen yıla göre % 240 ila %314 oranında artırıldı. Birim destekleme tutarları en düşük 3.500 TL, en yüksek ise 6.000 TL olacak şekilde düzenlendi.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından “Balıkçılığa Kadın Eli Değecek” mottosuyla balıkçı gemisi sahibi veya ortağı olan kadın balıkçılarımıza %25 ek destek uygulaması da bu yıl ilk defa hayata geçirildi.

Bugüne kadar “Küçük Ölçekli Balıkçılık Sektörünün” desteklenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı bundan sonrada sektörün ihtiyaç duyduğu politikalar üreterek hayata geçirmeye devam edecek.

Küçük Ölçekli Balıkçılık 2023 Yılı Desteklemesi Başvuruları, 3O Ocak 2023 tarihinde başlayıp 10 Mart 2023 tarihinde sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.