Dolar 18,8690
Euro 19,8845
Altın 1.097,57
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Kurum: 3 bin 764 konut kazandırdık

Kurum: 3 bin 764 konut kazandırdık
Aralık 17, 2022 6:22 am
133

Bakan Kurum toplantıda yaptığı konuşmada, Giresun’un hizmetkarı olduklarını ifade etti. Bakan Kurum, “Biz Giresun’un muhtarıyız, milletvekiliyiz, belediye başkanıyız,  bakanıyız, kardeşiyiz. Giresun’un hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar Giresun’a onlarca hizmetler yaptık. Milyarlarca yatırımı, eseri şehrimize kazandırdık. Bugün baktığımızda sadece bakanlık olarak, Giresun’a sosyal konuttan, kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden üst ve altyapı yatırımlarına kadar 1.5 milyar liralık 24 projemiz devam ediyor ve Giresun’umuza TOKİ eliyle 3 bin 764 sosyal konutları donatılarıyla kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz. Giresun merkezde Aksu Mahallesine inşa ettiğimiz 595 konutumuzun inşasında son aşamaya geldik, inşallah bu konutlarımızı 2023 yılında milletimize armağan edeceğiz ve orada onların dualarını alacağız” dedi.

Giresun’a “İlk Evim” projesi kapsamında 1550 konut ile altyapısı ve imarı tamamlanmış 2 bin konutluk arsa kazandıracaklarını hatırlatan Bakan Kurum, ‘Giresun Millet Bahçesi’nin TOKİ eliyle inşa edilerek, 2023 yılında halkın hizmetine sunulacağını söyledi. Giresun’un yeşil ve mavisini korumanın kendileri için bir vazife olduğunu ifade eden Kurum, “bu bölgedeki eko sistemi güçlendirmek, yeşiline yeşil katmak için millet bahçeleri ve doğa koruma projeleriyle daha yeşil bir Giresun’u, hayal ettiğimiz bir Giresun’u hep birlikte inşa ediyoruz. İhalesi yapılan ‘Giresun Millet Bahçesi’ projesini hızlı bir şekilde tamamlayıp, inşallah 2023 yılı içerisinde Giresunlu kardeşlerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

“DERELİ, DOĞANKENT VE TİREBOLU’DA TOPLAMDA 643 KONUTU İNŞA ETTİK”

Giresun’da 22 Ağustos 2020’deki sel afetini anımsatan Kurum, bu afette vatandaşların yanında olduklarını vurguladı. Yeni Dereli ve yeni Doğankent’in inşasını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kurum, “Giresun’unumuz da yaşanan sel felaketinde en çok zarar gören Dereli, Doğankent ve Tirebolu’da toplamda 643 konutu inşa ettik ve milletimize teslim ettik” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kale Mahallesi ve Zeytinlik semtinde Giresun Belediyesi ile birlikte sokak sağlıklaştırma ve tescilli yapıların restorasyonuyla ilgili projeleri de hızlı bir şekilde yürüttüklerini de aktardı.

Giresun merkezdeki eski çöp alanıyla ilgili de proje gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Kurum, “Buradaki rehabilitasyonu da yapmak suretiyle Giresun’un sahilinde yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla bir projeyi de en kısa zamanda Giresun’a kazandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.