Dolar 18,8794
Euro 20,0408
Altın 1.109,55
BİST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Kutlamalar dolu dolu geçti

Fener alayı yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti, konser coşturdu

Kutlamalar dolu dolu geçti
Ekim 31, 2022 5:57 am | Son Güncellenme: Ekim 31, 2022 6:00 am
162

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Giresun’da “Cumhuriyet Fener Alayı Yürüyüşü” düzenlendi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılı kutlamaları kapsamında Giresun Belediyesi’nin organize ettiği “Fener Alayı Yürüyüşü” vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Çotanak İlkokulu önünde toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleleri ile birlikte etkinliğe katılırken, Yeniyol ve Gazi Caddesi’ni takip eden yürüyüş Atapark’ta son buldu. Belediye bandosunun çaldığı marşlarla coşan vatandaşlar yürüyüşte renkli görüntüler oluşturdu.

Cumhuriyet’in ilan edildiği yıla atıfta bulunarak 19.23’de başlayan kutlamalar Cumhuriyet’in 100. Yılını temsil ettiği saat olan 20.23’de Kale’de adeta bir görsel şölenin sunulduğu havai fişek gösterisi ile devam ederken, dilek fenerlerinin gökyüzüyle buluşturulması da güzel görüntülere sahne oldu.

Törenin başlangıcında Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu Atapark’ta toplanan binlerce vatandaş topluluğuna seslendi.

Şenlikoğlu konuşmasında: “Cumhuriyetimizin temellerinin 99. yıl önce atıldığı bugünde programımıza katılan siz değerli hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.” diyerek şöyle devam etti:

“İstiklalimizi kazanmak amacıyla kurtuluş mücadelesine katılan şanlı ecdadımız yaşadığı tüm zorluklara rağmen adeta destan yazmış ve neticesinde Cumhuriyetimizin kuruluşu gerçekleşmiştir.

Bu değerlere sahip çıkmak, korumak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için, mücadele etmek, çalışmak gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan bu ülkenin evlatlarının, yani hepimizin görevidir.

  1. yılına yaklaştığımız Cumhuriyetin, özellikle son dönemlerde ülkemizde Atılan tarihi adımlara hepimiz şahit oluyoruz. Gurur duyduğumuz Milli ve yerli atılımlarımız başta olmak üzere, savunma sanayisinde, teknolojik atılımlarla, bilim ve ilim ile üreten ve yükselen bir Türkiye var artık. Hamdolsun göğsümüz kabarıyor.

Gençler; özellikle sizlere seslenmek istiyorum. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Sizlere çok önemli görevler düşüyor. Sizlere güveniyoruz. Bu ülke için koşacaksınız, durmadan yorulmadan, muasır medeniyetlerin zirvesine sizlerle çıkacağız.

Bu vesileyle; Cumhuriyet Bayramımızın 99. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, bu toprakları dökülen kanlarıyla bizlere vatan yapan, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize ise en derin şükranlarımı sunuyorum. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.”

Program devamında önce Giresun Belediyesi konservatuar sanatçıları ve öğrencileri, ardından ise Ceren Ece Öksüz sahneye çıkarak meydanı dolduran vatandaşları coşturdu. Konsere çok yoğun bir katılım gösterilirken, gençler birbirinden güzel şarkılarla doyasıya eğlendiler.

Giresunspor formasıyla sahneye çıkan Ceren Ece Öksüz Giresun’da olmaktan son derece mutluluk duyduğunu söyledi. Gencinden yaşlısına vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları şehirde keyifli bir akşam yaşattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.