Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C

Marka değeri için rol model oldu

S.S. Ortakbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimize yöresel ürünlerin işlenmesine yönelik olarak alet makine ve ekipman desteğinde bulunuldu.

Marka değeri için rol model oldu
Ocak 24, 2023 6:23 am | Son Güncellenme: Ocak 24, 2023 6:24 am
85

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen yerel bir proje kapsamında; bölgede yetiştirilen yöresel ürünlerin değerlendirilmesi ve bu ürünlerin katma değerlerinin arttırılması amacıyla Merkez, Kayadibi Mahallesinde faaliyet gösteren S.S. Ortakbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimize yöresel ürünlerin işlenmesine yönelik olarak alet makine ve ekipman desteğinde bulundu.

Bu kapsamda kooperatife 1 adet fındık boylama makinesi, 1 adet fındık kırma makinesi ve 1 adet de fındık unu yapımı için öğütücü makine desteği verildi. Bu makine-ekipmanların % 70’i proje kaynaklarından geriye kalan % 30 u ise Kooperatifler tarafından katkı payı bedeli olarak finanse edilmiştir.

Kooperatif Başkanı Handan Aktan, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, İl Müdürü Yardımcısı Adnan Temur ve proje ekibinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda; “Coğrafi işaretli ürünlerin Türkiye ve Dünyadaki pazaryeri olan Endemigo.com ile anlaşma yaptıklarını ve  Giresun iline özgü coğrafi işaretli ürünleri kullanarak ürettikleri geleneksel gıdaları bundan sonra e-Ticaret ortamında da pazarlamayı hedeflediklerini” belirtti ve kendilerine verdikleri destek için İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve proje yürütücülerine teşekkür etti.

İl Müdürü Angın ise “Müdürlüğümüz, çalışmaların her aşamasında kadın üreticilerimizin yanında olmuş ve yapılan çalışmaların olumlu meyveleri alınmaya başlanmıştır. Yürütmekte olduğumuz projede; Giresun İlimizde coğrafi işaretli ürünlerin artırılması, yöresel ürünlerin marka haline getirilerek katma değer kazandırılması ve çalışmaların bir rol model olarak örnek teşkil etmesi amaçlanmıştır” dedi ve desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.