Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 13°C
Çar 10°C
Per 10°C

Memur ve emeklisi perişan

Muhalefet partileri Ak Parti iktidarının açıkladığı zam miktarını eleştirdiler. Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu ile İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, memur ve emeklinin perişan olduğunu söylediler.

Memur ve emeklisi perişan
Ocak 5, 2023 7:21 am
111

UZUNALİOĞLU: MEMUR VE EMEKLİYİ PERİŞAN ETTİNİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilere yapılan yüzde 25’lik zammı şiddetle eleştirerek “AKP iktidarı memurumuzu ve emeklilerimizi açlığa ve sefalete itmiştir. Memur ve emekliyi perişan ettiniz.” dedi.

İl Başkanı Uzunalioğlu sözlerine devam ederek “Zammın açıklanacağının duyurulduğu sabah artık güvenirliğini kaybetmiş olan TÜİK, Aralık ayı tüketici enflasyonunun yüzde 1.18 ve bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 64.27 olarak açıkladı.

Sözde bu verilere göre, Sayın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilere yüzde 16,48 oranında zam alacağını ancak zam oranının yüzde 25 olarak uygulanacağını müjdeledi.

Birkaç gün önce vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin artışlara uygulanan yeniden değerlendirme oranı yüzde 122,93 olarak açıklanmasına rağmen memura ve emekliye reva gördüğünüz yüzde 25 zamla sadaka mı veriyorsunuz? Kimse aklımızla dalga geçmesin. Alacağınız vergilere yüzde 122, işverenin ödeyeceği asgari ücrete yüzde 54 zam yapıp sözde düştüğünü söylediğiniz enflasyonun yüzde 64 olduğunu açıklayıp buna karşın memura ve emekliye yüzde 25 veriyorsunuz.

Son yılda Türkiye’de çarşıda, pazarda, akaryakıt istasyonunda ve tüm alışveriş kalemlerinde yaşadığımız gerçek yıllık enflasyon ortalama yüzde 200’dir. Memur ve emekli maaşı asgari ücretin altında kalmıştır.

Hayat pahalılığına katlanan millet, kalkınan ise kollanan yandaşlar. Ve siz buna Avrupa bizi kıskanıyor diyorsunuz Biz de buna açlık,sefalet ve zulüm diyoruz.

Ama az kaldı. Memur ve emekli kendine reva görünen muameleyi asla unutmayacak, ilk seçimde önüne gelen sandıkla AKP ‘yi iktidardan gönderecektir. Ve herkesin hak ettiği ücreti alacağı, hak, hukuk ve adaletin hâkim olduğu Türkiye’de yaşayacağız.” dedi.

BAŞKAN EROĞLU: MEMUR ZAMMI YETERSİZDİR

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, memura yapılan Yüzde 25’lik zammın yetersiz olduğunu söyledi.

Yeniden değerlendirme oranı Yüzde 122 ama memur ve emekliye verilen zam oranının Yüzde 25 olmasının kabul edilebilir olmadığını ifade eden İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, “Memur, emekli ne yazık ki hak ettiği zam oranlarını alamadı. Enflasyonun masa başında hesaplandığı ülkemizde 25’lik zam çalışanlarımızı ve memurlarımızı mutlu etmemiştir. Yeniden değerlendirme oranı Yüzde 122 iken nasıl oluyorsa memur ve emeklilerimize Yüzde 25 size yeter denilerek konu kapatıldı. Burada sendikaların da oturup düşünmesi gerekiyor. Memurlarımızın ve emeklilerimizin de düşünmesi gerekiyor. Neden teslimiyetçi bir zihniyet ile masaya oturdular. Memur ve emeklilere Yüzde 15 daha ek zam yapılmalıdır” dedi.

MEMURUN HAKLARINI SAVUNAMAYAN MEMUR SEN’İ KINIYORUZ

Sendikal çalışmaların Türkiye’de ne yazık ki savunulması kesimi temsil etmekten uzak olduğuna vurgu yapan Başkan Eroğlu, “Ülkemizde sayısını dahi bilmediğimiz kadar sendika var. Kiminin 13 kolu var. Büro iş kolunda 41 tane sendika var. 13 konfederasyonda her birinde 10’ar tane olsa 130 tane sendika var. Bunlar memuru mu düşünüyor? Ne yazık ki haklı talepleri dahi iletmekten acizler. Sendikal çalışmalar kuruluş amaçlarına uygun olarak memur, işçi ve emeklilerin yani kısaca çalışanın yanında olmalı. Siyasete bulaşmadan temsil ettikleri kesimi savunmalılar. Böyle olmadığı için memura Yüzde 25 zam yeterli görülüyor. Masada pazarlık etmesi gereken konfederasyonlar, Cumhurbaşkanı ile birlikte yüzde 25 zam oranına alkış tutuyor. Yetkili konfederasyon Memur Sen, kamu çalışanları ve emeklileri adına kınıyoruz. Ayrıca Memur Sen’in her zaman yandaşlığını yapan Kamu Sen, kamu çalışanlarına yapılan yüzde 25 zam oranına sessiz kalmıştır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.